Press "Enter" to skip to content

Gera žinia I. Karpio mokyklai

mokyklaLiepos 3 dieną Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis pasirašė įsakymą, kuriuo buvo akredituota vidurinio ugdymo programa Joniškėlio Igno Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokykloje. Nuo šiol mokykloje mokiniai gaus gimnazijos lygio vidurinį išsilavinimą.

Vidurinio ugdymo programos akreditacijos komisija tikrino mokinių pažangumo rodiklius, egzaminų išlaikymo gerėjimo tendencijas, neformalaus  ugdymo turinį,  pedagogų kvalifikaciją, materialią mokyklos bazę. Praėjusiais metais žemės ūkio mokykloje mokėsi 367 mokiniai. 137 –  šį pavasarį baigė mokyklą. Daugiausia jaunuolių rinkosi žemės ūkio gamybos verslo darbuotojo ir floristo specialybes.

Profesinėse mokyklose mokosi ne tik vidutinių gabumų, bet ir labai gabūs mokiniai. Pasirinkti profesinę mokyklą jaunuolius paskatina įvairios priežastys. Viena jų – noras  greičiau įgyti profesiją ir savarankiškai gyventi. Tokiems mokiniams svarbu, kad profesinėje mokykloje jie gali gauti gimnazijos lygio vidurinį išsilavinimą, dalyvauti mainų programos (stažuotė su galimybe užsidirbti), socialiai remtinų šeimų vaikai gauna nemokamą maitinimą, stipendiją, bendrabutį, nemokamai įgyja B (automobilio) ir TR1, TR2, SZ kategorijų (traktoriaus) vairuotojo pažymėjimus.

Stiprinant ir populiarinant profesinį mokymą siekiama, kad bent pusė Lietuvos jaunuolių iš pradžių įgytų profesiją, o tik paskui tęstų studijas aukštosiose mokyklose. Pernai ir šiais metais profesinių mokyklų absolventams jau buvo suteiktos palankesnės sąlygos stojant į valstybės finansuojamas vietas aukštosiose mokyklose. Pasirinkusieji studijas kolegijose gavo po du, pasirinkusieji universitetus – po vieną papildomą balą.

       „Darbo“ inf. 

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.