Press "Enter" to skip to content

Apie „bambalių“ kalną…

Iš visų pusių mus skatina būti „žaliais“: nešiukšlinti, gyventi ekologiškai, rūšiuoti atliekas. Kaip ir kiekvienai naujovei, taip ir šiai, reikia laiko prigyti. Tik liūdna, kad ne visada sudaromos sąlygos būti tvarkingam ir „žaliam“.

Štai, jei gyvenate Joniškėlio centre ir atliekas rūšiuojate Avižonio gatvėje pastatytuose konteineriuose , tikrai žinote, kad čia reikia ne tik geros valios, bet ir apsukrumo ar net sėkmės.

Ne kartą einant pro šalį teko girdėti žodžius „ Kiek šita betvarkė dar čia bus?“, „Kodėl niekas neišveža šiukšlių?“, „Kur žiūri seniūnas?!“ Išties, atliekų rūšiavimo aikštelė labiau primena sąvartyną, nei „ekologišką tašką“. Tik bėda ne seniūnas ar bendrovė kuri prižiūri šią vietą, o šalia įsikūrę alaus barai. Jei po to, kai išvežamos šiukšlės per pora dienų nesuspėsite atnešti savų – viskas, vietos nebebus. Konteineriai bus „užkalti“… tuščiais alaus bambaliais. Šimtais bambalių, atneštų iš vieno kaimyninio baro. Ir vėl augs atliekų kalnas, ir vėl gadins vaizdą miestelėnams ir svečiams.

Paklausit – o ką daryti, juk konteineriai tam ir skirti? Žinoma, tik su viena išlyga, konteineris ne tik baro, bet ir visuomenės reikmėms.

Gerų pavyzdžių toli ieškoti nereikia – joniškėlietė verslininkė Regina Nakčiūnienė. Visas rūšiuojamas atliekas jos įmonė sudeda į UAB „Pasvalio gerovė“ dalinamus rūšiavimo maišus, kurie kas antrą penktadienį nemokamai surenkami iš gyventojų. Ir tvarkinga, ir švaru, ir akių nebado.

Linkim vietos verslininkams pasidalinti gerąja patirtimi ir prisidėti prie Joniškėlio švarinimo.

 

O ką Jūs darote su rūšiuojamomis atliekomis?

 

DSCF9587 DSCF9588

Komentuoti su „Facebook “

3 Comments

  1. Shirl Shirl 12 balandžio, 2017

    The voice of ratotnaliiy! Good to hear from you.

  2. Rolanda is Savanriu gatves Rolanda is Savanriu gatves 22 rugpjūčio, 2013

    teko ir man pro si kalna eiti- pirmiausia pagalvojau, kad sanitarine tarnyba lankesi alaus bare 🙂

  3. Rasa Rasa 21 rugpjūčio, 2013

    Pamačius šitai man kyla 2 klausimai:
    1. O šitie rūšiuojami buteliai neturėtų būti suspausti, kad sumažėtų tūris? Man kažkaip net į galvą nešautų mintis juos taip paprastai išmesti…
    2. Alus „bambaliais” alaus bare, rimtai??? Aš čia naivi ar per daug išponėjusi, jog tikėjausi, kad alus Joniškėlio baruose pilstomas iš bačkų, kaip ir visame civilizuotame pasaulyje?
    O grįžtant prie klausimo, kaip rūšiuoju – ką galiu, metu į rūšiavimo maišus, kitas šiukšles metu į paprastą konteinerį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.