Press "Enter" to skip to content

Joniškėliečiai: Jolita Albavičienė

DSCF9597

Tiek joniškėliečiai, tiek miesto svečiai visuomet žavisi preciziškai sutvarkyta Mažupės pakrante. Tai neabejotinas joniškėlietės Jolitos Albavičienės ir jos šeimos nuopelnas. Prieš kelerius metus sumaniusi sutvarkyti žolėmis apaugusį kampelį, savo idėjomis ir darbštumu užkrėtė ir kaimynus. Šiandien ši vieta – kone gražiausia Joniškėlio vieta.

Jolita gimė Jonavoje. 1980 metais tėvelis gavo paskyrimą į Joniškėlio plytinę, tais pačiais metais čia persikėlė ir visa šeima. Jau 33-jus metus mūsų mieste gyvenanti moteris dirba draudimo konsultante ir kartu su vyru Nerijumi augina keturis vaikus. Vyresnieji Paulita ir Edas šiuo metu Anglijoje. Domas eis į 11-ą Joniškėlio gimnazijos klasę, o mažasis Pijus lanko darželį.

-Vyras dirba Norvegijoje statybininku, tad 50 procentų mūsų šeimos užsienyje, – šypsosi Jolita. – Joniškėlį myliu. Jei čia gyvenu tiek metų, reiškia jis man svarbus. Kiekvienu gyvenimo laikotarpiu ši vieta buvo miela ir smagi savaip. Kažkada eidavome į kiną, šokius, lankydavomės čia koncertavusių, dabar jau senai dingusių, grupių koncertuose. Dabar traukia miestelio ramybė, žaluma, po truputį atgimstantis dvaras. Iš šios vietos tikriausiai jau niekur nebeišsikelsim…

 

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.