Daržovių ir perlinių kruopų mišrainė

rsz_dscf7393
1 kg agurkų,
1 kg pomidorų,
1 kg svogūnų,
1 kg morkų,
1 kg perlinių kruopų,
0,6 l aliejaus,
0,5 stiklinės acto,
100 g druskos,
300 g cukraus,
prieskonių.
Perlines kruopas išvirti iš anksto. Morkas sutarkuoti burokine tarka ir apkepti aliejuje. Svogūnus, pomidorus, agurkus smulkiai supjaustyti. Visas daržoves pavirti, kol suminkštės (apie 15 min), įdėti kruopas, prieskonius, likusius produktus ir dar pavirti apie 15-20 min. Sukrėsti  į stiklainius ir užsukti.
Išeiga – 6,5 litro.
Dėkojame Vaidai Norvaišienei už receptą!
Komentuoti su „Facebook “

Apie autorių: Viktoras Stanislovaitis

Džiaugiuosi galėdamas Jums pasakoti apie didelį mažo Joniškėlio pasaulį. Turite naujienų? Pasidalinkite jomis su visais www.joniskelis.lt skaitytojais. Mūsų elektroninis paštas: joniskelio@gmail.com

Panašūs straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.