Višta, kepta ant alaus butelio

rsz_dscf7524

Jau visus metus svajojau išsikepti vištą ant alaus butelio. Alaus buvo, o tinkamos vištos – ne. Šiemet užaugo nedidelės vištos, kaip tik kepti ant butelio – 2 kg svorio. Taigi pradedam.

Reikės:
1 vištos (apie 2 kg svorio),
prieskonių, druskos,
majonezo ar kefyro,
1 butelio alaus (pageidautina 5,2 laipsnių).
Iš vakaro ištrinam vištą prieskoniais ir majonezu ar kefyru (galima ir kitaip, pasirinkit patys). Paliekame per naktį.
Kitą dieną imame butelį su alumi, nuplauname nuo jo visas etiketes, alaus butelyje paliekame trečdalį (kitas dvi dalis turėsite kur panaudot), pripilam iki viršaus vandens. Ant butelio užmauname vištą, kad butelio kaklelis šiek tiek išlįstų, kepame orkaitėje apie 40 min. (priklausomai nuo vištos amžiaus). Kepant alus putos ir bėgs iš butelio, o tuo pačių drėkins vištą, todėl ji bus labai skani, sultinga. Kol kepa višta, pasiruošite mėgstamą garnyrą.
Skanaus!
Dėkojame Vaidai Norvaišienei už receptą!
Komentuoti su „Facebook “

Ką apie tai galvoji

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.