Press "Enter" to skip to content

Sėkmingas kūrybinis debiutas „Floristinė virtuvė 2013“ Vilniuje

3

Floristinė virtuvė 2013“ – tai respublikinis floristinių darbų ir profesinio meistriškumo paroda-konkursas, kuris vyko spalio 18-20 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Šis floristinių darbų konkursas sukvietė dirbančius, studijuojančius ar besimokančius floristus iš visos Lietuvos. „Floristinė virtuvė 2013“ – tai didelis išbandymas bei naudinga patirtis dalyviams.

Konkurso dalyviams buvo skirtos keturios užduotys: „Kvepiantis objektas“ (namų darbas), stalo „Pusryčiai dviem“ dekoras, floristinis tortas ir staigmena.

Šioje „Floristinėje virtuvėje 2013“ Joniškėlio Igno Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokyklą atstovavo trys floristikos specialybę besimokančios moksleivės: antro kurso moksleivės Sonata Tuomaitė ir Ingrida Butkevičiūtė, trečio kurso moksleivė Saulė Briedytė. Joms pasiruošti padėjo floristikos mokytojos Felicija Janušonienė ir Reda Gudonienė.

Kvepiantį objektą“ merginos sukūrė mokykloje. Stalelio ir torto konstrukcijas pasiruošė mokykloje, o konkurso metu žiūrovų ir komisijos narių akivaizdoje, jas puošė gyvomis gėlėmis ir augalais. Ketvirtoji užduotis – staigmena buvo paskelbta prieš darbo pradžią. Merginos dekoravo akmeninę pjaustymo lentelę kaip dovaną.

Konkursančių darbuose buvo naudojama gamtinė medžiaga, ši tendencija atsispindėjo visuose kurtuose objektuose. Gausų rankų darbą įvertino komisija ir kiti floristai. Konkurse varžėsi beveik trisdešimt floristų iš įvairių Lietuvos mokyklų.

Mūsų mokyklos antro kurso moksleivei Sonatai Tuomaitei užduotyje – stalo „Pusryčiai dviem“ dekoras, sekėsi geriausiai. Ji laimėjo trečiąją vietą.

Ši paroda – konkursas ne tik išvyka varžytis, bet ir didžiulė komisijos narių įžvalgų, komentarų, patirties, patarimų sklaida.

Komentuoti su „Facebook “

One Comment

  1. Fluoras (F)* Fluoras (F)* 9 lapkričio, 2013

    Šaunuolės merginos ir jų mokytojos! Tai – milijoną kartų geriau, nei su peršviečiamais nertinukais pasirodyti t u r i s t ų sąskrydžiuose…
    P. S. III vietos laimėtojos Sonatos išmonė, fiziniai duomenys ir kerintis akių žvilgsnis – nuostabūs! Pačios didžiausios sėkmės jai gyvenimo vieškely!
    P. P. S . * Fluoro prašome nepainioti su Flora…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.