Press "Enter" to skip to content

Europos sveikos mitybos diena gimnazijoje

sveikata+sportas 064

Lapkričio 8-oji paskelbta Europos sveikos mitybos diena. Šią dieną ir Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijoje vyko įvairiausi renginiai šiai dienai paminėti. Mokytoja Danguolė Venckuvienė pristatė pranešimą ,,Sveikos mitybos pagrindai. Maisto sudedamosios dalys“, kuriuo buvo siekiama atkreipti mokinių dėmesį į mitybos problemas, paskatinti rinktis sveiką maistą. 5 klasės mokiniai žinias apie sveiką mitybą galėjo pademonstruoti viktorinoje „Sveika mityba-ilgesnis ir sveikesnis gyvenimas“. Rungtyniavo tarpusavyje ir klasių vadovai – Asta Valuntienė ir Jurgita Vaišnienė. Mokiniai turėjo atlikti įvairias lietuvių k, gamtos, matematikos, užsienio k. užduotis, susijusias su sveika gyvensena. Visus susirinkusius į renginį linksmai nuteikė penktokų dainos . Viktorinoje nenugalimi buvo 5a klasės mokiniai ir jų auklėtoja Jurgita. Pradinių klasių mokiniai dalyvavo piešinių konkurse ,,Mano mėgstamiausias vaisius ir daržovė, kaip herojus“. Išrinkti 3 gražiausi darbeliai. I-oji vieta paskirta 4a klasės mokinei Gretai Bagdonaitei, II-oji vieta – 4b klasės mokinėms Evelinai Liepaitei ir Monikai Valantinaitei, III-oji vieta – Kornelijai Stapulionytei(4b), Deiamtui Diringiui (2a) ir Kasparui Šukiui (2a).

III klasės mergaitės atliko ir pristatė apklausos apie gimnazijos bendruomenės narių bei artimųjų mitybos įpročius. Sužinoję apie netinkamus artimųjų mitybos įpročius mokiniai galės skatinti aplinkinius juos keisti.

Pertraukų metu vyko šviežių vaisių gėrimo akcija. Buvo galima paragauti įvairiausių šviežiai spaustų sulčių.

Minint šią dieną mokiniai buvo ypač aktyvūs ir kūrybingi.

Kūno kultūros mokytoja Danguolė Venckuvienė

Komentuoti su „Facebook “

One Comment

  1. afterglow.lt afterglow.lt 26 balandžio, 2021

    Šaunu, iš tiesų reikia vaikams daugiau kalbėti apie sveiką mitybą, įvairų maistą, dauguma nežino, kaip tai skanu ir naudinga.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.