Vištienos kepsneliai

DSCF8020

Labai greitai paruošiamas skanus patiekalas – vištienos krūtinėlės kepsneliai.

Reikės:

700 g vištienos krūtinėlės,
2 kiaušinių,
1 šaukšto krakmolo,
1 šaukšto džiūvėsėlių,
1 šaukšto majonezo,
druskos, prieskonių,
aliejaus kepimui.
Krūtinėlę supjaustyti mažais kubeliais, sudėti likusius produktus, viską gerai išmaišyti. Gauta masė turi būti blynų tirštumo. Kepti įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus. Patiekti su bulvėm ar ryžiais.
Skanaus!
Dėkojame Vaidai Norvaišienei už receptą!
Komentuoti su „Facebook “

4 komentarai

  • Džeris

    Atvirai: noriu ne juokinti, bet graudinti… Mosėt, nevykėlis esu, bo neišeina tai „vykusiai“ padaryti!
    Burokėliai, mielas Leopolde, – ne tik jaunystės eliksyras. Buvo laikmetis, kai jais gydė vėžį (nuo Barselonos iki Veliuonos; kas turėjo ar išgalėjo – tiems dar rekomenduodavo po kufelį stalo raudonojo…; sakė: viskas, kas raudona – užmuša vėžį… gal todėl, kad tie virti vėžiai – raudoni?!). Mano galva, burokėliai tikrai geriau įkanda į onkologinio vėžio pasturgalį, nei kokia valgomoji druska veterinarių rankose…( žr. vienos Joniškėlio raganos – veterinarės –žolininkės patarimus ir vienos nukvakusios LT televizijos reklamą…). Vieną tikrai žinau: burokėliai mačyja nuo obstipacijos (jnšk. – vidurių užkietėjimo)! Išbandyta kliniškai!
    P. S. Nevalingai pasirašė: „žmonėms (ir pelėms)“… Ech, jei čia rastųsi rašančių ne apie mautuką išmaniajam telefonui ar sargį (bet ne išmaniajam…) /žr. „managerio“ Tomo rašliavėles!/, o, tarkim, apie Steinbeko „Peles ir žmones“ KDT apie 1966 – uosius, apie Tomkų ir Adomaitį*, apskritai, apie kultūrą, meną etc – koks būčiau laimingas! Net „juokinti“ nebereikėtų! Deja…
    P. P. S. Jaunimėliui primenu, kad „fizikas“ ir nuostabus aktorius bei žmogus Regimantas Adomaitis (beje, mūsų žemietis) – tai ne tas skandalistasir chaltūrščikas bebalsis Adomaitis, tituluojantis save dainininku…

    Atsakyti

    • Leopoldas

      Mielas Džeri, nemanau, kad gautusi geresnis rezultatas vietoje jumoro naudojant pagraudenimus, nes ir be jų laikmetis nėra iš linksmųjų.
      Dėl burokėlių Jūs esate teisus. Dar mokyklos laikais skaičiau žurnale „Mokslas ir gyvenimas“, kad vienas pacientas, sergantis onkologine liga labai mėgo burokėlius. Kol juos valgė liga neprogresavo, kai organizmas matomai persisotino ir nebegalėjo valgyti, liga pradėjo progresuoti ir žmogus „užsilenkė“.
      Reikia manyti, kad druska ir tualetinis popierius yra tapatūs, kaip nabašnykui kojinės. Skaičiau atsiliepimus apie „didžiąją daktarę“. Įdomu, kap jai naktį miegasi.
      Nežinojau, kad Regimantas Adomaitis yra žemietis.

      Atsakyti

  • Džeris

    Išbandžiau: gardu!
    Beje: kas ta raudonos spalvos masė lėkštėje? Vištienos kepsnelį matau, ryžius ( o gal tai bulvių košė?) – įžiūriu, o štai apie tą „raudoną garnyrą“ tekste – nė mur mur…
    Bet ne apie šYtą dalyką, pone redaktoriau (administratoriau) Tamstos norėčia paklausti. Mat, esu silpnas kalbose ( gal kiek geriau einasi žemaitškā…), todėl kažkokio prekijo (ar prasto „menedžerio“) skyrelyje radau parašyta: „comments are closed“… Nesupront, nors tu ką!
    „Are“ – mosėt, aria? o gal aria kaip tas lietuviškas šešetukas „arė“ su megafonu Eurovizijos konkurse (pamenat?) ir atarė net 6 – ą vietą?..
    O štai „closed“ – suvis neaišku: kiba, tai klozetas, į kurį reikalų prispirtas išbėgo tas katinėlis (Tomas, je ką, žr. Disnėjų…)! Tupi dabar nabagas ant kokio aromatizuoto ZVERLIT ar paprastesnio FINKO ir ūsą raito iš malonumo… (čia kačių kraiko REKLAMA)…

    O gal tas katukas paprasčiausiai prisidirbo į miltus (žr. lietuvišką tautosaką…), jei bijo žmonėms (ir pelėms) į akis pažvelgti?
    Pagarbiai – Džeris
    Comments arĖ WC…

    Atsakyti

    • Leopoldas

      Na, ir prajuokinote. Bent nuotaiką pataisėte.
      Dėl garnyro ne bėda. Prie burokėlių ką pridėsite, tas bus gerai. Svarbiausia burokėliai – jaunystės eliksyras.
      Dėl katinėlio Tomo iš Disnėjaus animacinio filmuko, buvau neseniai išspirtas.
      Vaikai gyvenkime draugiškai.

      Atsakyti

Ką apie tai galvoji

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.