Press "Enter" to skip to content

Parsinešk Kalėdas į savo namus

Artėjant šv. Kalėdoms kiekvienos šeimos namuose kyla vis daugiau rūpesčių, kokius patiekalus gaminti kalėdiniam stalui, kokias dovanas parinkti artimiesiems, kaip papuošti namus ir kokią eglę ar eglės šaką pasirinkti. Valstybinių miškų miškininkai kviečia visus prisidėti prie gamtos išsaugojimo ir namuose puošti ne nukirstą eglutę, bet eglės šaką.

Šių metų gruodžio 19 d. nuo 13 val. kviečiame Jus ateiti į miesto ar miestelio aikštę kur padovanosime žaliaskarės eglės šaką (informacija apie akcijos vietas skelbiama Generalinės miškų urėdijos tinklalapyje, taip pat ją gali suteikti artimiausia miškų urėdija).

Akciją „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ organizuoja Generalinė miškų urėdija, Aplinkos ministerija ir visos 42 miškų urėdijos.

Jau penktus metus organizuojama akcija, kurios metu išdalinama daugiau nei 100 tūkstančių eglių šakų, sulaukia vis didesnio visuomenės dėmesio.

„Šia akcija skatiname saugoti gamtą ir norime prisidėti prie žmonių džiaugsmo sutinkant Šv. Kalėdas. Be to, yra žmonių, kurie tiesiog finansiškai negali sau leisti įsigyti Kalėdų eglutės, o mes suradome galimybę jiems padėti. Tikimės, kad ši akcija atneš džiaugsmo ir įkvėps geriems darbams“, – teigia generalinis miškų urėdas Benjaminas Sakalauskas.

Vis labiau populiarėjančios ir gamtą tausojančios eglės šakos yra puiki išeitis tiems, kuriems eglutė nebūtina. Iš eglišakių galima sukurti išradingas puokštes bei menines kompozicijas, tinkančias ir Kalėdų stalui, ir kambario erdvei.

Joniškėlyje eglių šakos gruodžio 19 d. 13 val. bus dalijamos aikštėje prie paminklo Gabrielei Petkevičaitei-Bitei.

Plakatas_akcija_Parsinesk_Kaledas_i_savo_namus

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.