Press "Enter" to skip to content

Siauruku į praeitį

 100_7927

Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazija šiais mokslo metais vykdo projektą ,,Siauruką prisimenant“. Dalyvaudami projekte lapkričio 26 dieną grupė gimnazistų išvykome į Panevėžį susipažinti su siauruku. VŠĮ „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ direktorius Gintaras Kerbedis supažindino su siauruko istorija bei visas darbais, kurie buvo atliekami Panevėžio geležinkelio stotyje. Pasiklausę ir prie židinio išgėrę arbatos sulipome į traukinuką ir pajudėjome Anykščių link. Vos tik įsėdus į traukinį padvelkė senove. O muzikantai vagone grodami armonika ir klarnetu visus išjudino ir nuteikė smagiai kelionei.

Netikėtai už lango išgirdome šūvius ir į vagoną įsiveržė plėšikai. Jie išsivedė mus į lauką, pagrobė mokytojus, kuriuos turėjome išpirkti įmindami mįsles. Vėliau kiekvienas galėjome pašaudyti ginklu, kurį mūsų seneliai vadino ,,ragatke“, o taisyklingai derėtų vadinti laidyne. Dar turėjome iš orinio šautuvo pataikyti į balionus, pakabintus ant pušies šakų. Mergaitės ir berniukai rungtyniavo traukdami virvę. Beje, mergaitės laimėjo. Ginant gimnazijos vyrukų garbę reikia pripažinti, kad merginų buvo daugiau. Plėšikai pasitaikė linksmi, grojo ir dainavo, o gimnazistai bei mokytojai linksmai šoko, džiaugėsi išvyka.

VŠĮ „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ direktoriaus Gintaro Kerbedžio pasakojimas buvo labai įdomus, o kelionė siauruku sukėlė praeities nostalgiją. Dainos, šokiai, atrakcionai leido atitrūkti nuo rūpesčių ir mokslų, o rudeninis miškas įkvėpė naujų jėgų. Po kelių valandų patraukėme namo siauruku. Visi dalinosi įspūdžiais. Viena gimnazistė tarė: „Čia mano linksmiausia ekskursija, kurioje esu dalyvavusi.“

 Gimnazistės Danguolė Gasinskaitė, Ugnė Pučetaitė

Komentuoti su „Facebook “

One Comment

  1. Ironas Pupkis Ironas Pupkis 5 gruodžio, 2013

    Manding, fainos ekskursijos būta?! Pamenu: dabartinis Vilniaus meras tame traukinuky ženijo tuometinį Anykščių merą… Vilniškis – vis dar Vilniuje, o kur daba(r) anykštėnas?? Irgi, manding, istorija…
    P. S. O apie tikrą siaurukų patriotą joniškėlietį p. Joną Kaškelį tas Panevėžio direktoriukas bent žodeliu užsiminė? Ar nė mur- mur??
    P. P. S. Jei jau ragatkė (timpa, tskant!) yra laidynė, tai kaip tada pavadint prosą? /klausimas – ne keliauninkėms, o visiems Lietuvos pupkiams…/.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.