Press "Enter" to skip to content

Sportinės žaidynės Lietuvos karių dienai paminėti

 8-1

Lapkričio 23 dieną minima Lietuvos kariuomenės diena. Šiai dienai paminėti lapkričio 21 d. mokyklos sporto salėje vyko rajonines sporto žaidynes. Čia rinkosi sportiškai nusiteikęs jaunimas. Pagal žaidynių nuostatus komandos sudėtyje turėjo būti keturi nariai: trys vaikinai ir mergina. Dalyvių laukė įdomios rungtys: karinių normatyvų vykdymas, biatlonas ir sukarinta estafetė.

Žaidynėse užsiregistravo šešios komandos: Joniškėlio G. Petkevičaitės-Bitės ir Pasvalio P. Vileišio gimnazijų, Vaškų vidurinės ir Joniškėlio I. Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokyklų, taip pat Jaunųjų policijos rėmėjų ir Policijos pareigūnų komandos.

Susirinkusius svečius ir dalyvius maloniai pasveikino Joniškėlio I. Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokyklos mokiniai, atlikdami dainas ir šokį. Sveikinimo žodį tarė mokyklos šeimininkė – laikinai einanti direktoriaus pareigas Jūratė Jovaišienė. Sėkmės ir ištvermės žaidynių dalyviams linkėjo gerbiami svečiai iš Pasvalio rajono savivaldybės: administracijos direktorius Rimantas Užuotas, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Kazys Polekas, vyresnioji specialistė Vida Stokienė. Taip pat dalyvius padrąsino KASP Vyčio apygardos 5-osios rinktinės 503 kuopos vadas vyr. leitenantas Robertas Steckas ir Lietuvos šaulių sąjungos Panevėžio 5-osios rinktinės vadas atsargos pulkininkas Vladas Petkevičius.

Prasidėjus varžyboms, daugiausia smalsuolių susirinko prie karinių normatyvų rungties vykdymo. Tai rungtis, kuri parodo, kiek asmeniškai kiekvienas komandos narys fiziškai pasiruošęs. Pagal Krašto apsaugos sistemos karių fizinio parengtumo testo pagrindinių pratimų taškų lentelę – kandidatas, norintis tapti kariu, turi už kiekvieną pratimą surinkti ne mažiau kaip 80 balų. O tai yra 18-21 metų vaikinas per 2 min. turėtų atlikti mažiausiai 57 atsispaudimus, mergina – 31, bei 66 susilenkimus. Laikant fizinius normatyvus bėgamas 3000 m bėgimas, vaikinams reikėtų šį atstumą įveikti bent jau per 13. 30 min, o merginoms – per 16. 18 min. Tada surinkus bent po 81 tašką už kiekvieną pratimą, laikoma, kad jaunuolis KASP fizinius normatyvus išlaikė.

Absoliučiu nugalėtoju, atliekant atsispaudimus, buvo Joniškėlio I. Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokyklos moksleivis Mykolas Jarmuška. Jis per 2 min. atsispaudė 101 kartą! Tad savo komandai pelnė nemažą balų pliusą. Daugiausia atsilenkimų atliko tos pačios mokyklos moksleivė Armanda Medutytė – 85, o nuo jos nedaug atsiliko Pasvalio P. Vileišio gimnazijos komandos dalyvis Martynas Vilkevičius – 83 susilenkimai per 2 min. Susumavus kiekvieno dalyvio atliktus kartus savo komandai, geriausiai sekėsi: Pasvalio P. Vileišio gimnazijai – I vieta, Joniškėlio I. Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokyklai – II vieta ir Joniškėlio G. Petkevičaitės – Bitės gimnazijai – III vieta.

Tuo pat metu sporto salės šaudykloje vyko šaudymo varžybos iš pneumatinio ginklo. Dėl prastų oro sąlygų biatlono rungtis buvo pakeista. Kiekvienas dalyvis į taikinius šaudė gulomis ir stovint. Taikliausiųjų komandos: I vieta – Vaškų vidurinė mokykla, II vieta – P. Vileišio gimnazija ir III vietoje – Joniškėlio G. Petkevičaitės – Bitės gimnazija.

 Dar daugiau ovacijų ir emocijų susirinkusiems sukėlė paskutinioji rungtis – sukarinta estafetė. Kariams savanoriams paaiškinus, kaip turi būti atliekama estafetė, prasidėjo įnirtinga kova. Dalyviai turėjo užsidėti šalmą, nubėgti per visą salę, užsidėti amunicinius diržus, parbėgti, perduoti komandos draugui, kuris nubėgęs iki žymeklio turėjo užsidėti kuprinę, parbėgti ir bėgte su komandos nariais pernešti neštuvais “sužeistąjį“. Čia buvo fiksuojamas laikas, kuri komanda greičiau ir operatyviau atliks duotą užduotį. Geriausiai sekėsi patirtį turintiems Policijos pareigūnų atstovams, truputį nuo jų atsiliko Pasvalio P. Vileišio ir Joniškėlio G. Petkevičaitės-Bitės gimnazijų komandos.

 Diplomus ir atminimo dovanėles prizinių vietų komandų laimėtojams įteikė KASP Vyčio apygardos 5- osios rinktinės 503 kuopos vyr. ltn. Robertas Steckas už karinių normatyvų ir sukarintos estafetės rungtis, už šaudymą – Lietuvos šaulių sąjungos Panevėžio 5-osios rinktinės vadas atsargos pulkininkas Vladas Petkevičius.

Pereinamoji taurė buvo įteikta komandai, kuri šiose žaidynėse surinko daugiausia taškų visose trijose rungtyse – tai Pasvalio P. Vileišio gimnazijos komandai.

Dėkojame dalyviams ir organizatoriams, o kitais metais tikimės dar daugiau stiprių komandų karių dienos žaidynėse.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.