Press "Enter" to skip to content

Netikėta seniūnaičio iniciatyva pradžiugino ir didelius ir mažus

Ar gali Kalėdų Senelis keliauti su rogėmis kai aplinkui ne sniegas ir ledas, o balos ir purvas? Švobiškio seniūnaitis Stasys Vainauskas įsitikinęs, kad gali! Įvairių minčių bei idėjų niekad nestokojantis vyras savo kaimui ir visam kraštui suorganizavo mielą ir originalią Naujametinę šventę. Nuo gruodžio pradžios iki pat Šv. Kalėdų dviejose Švobiškio ir vienoje Sabonių parduotuvėje buvo pastatytos aukų dėžutės kurių pagalba buvo renkami pinigai tų kaimų vaikams. Čia buvo galima palikti ir laišką Kalėdų Seneliui. Per kelias savaites buvo surinkta 320 litų, bei gauta 40 vaikučių laiškų su įvairiais pageidavimais. Po Šv. Kalėdų seniūnaitis pats važiavo į parduotuves pirkti pageidaujamas dovanas. Gruodžio 31 d. Švobiškyje, naujametinio vakarėlio metu, Kalėdų Senelis iškilmingai įteikė dovanas Švobiškio ir Sabonių kaimų vaikams. Tačiau didžiausia to sambūrio staigmena ir atrakcija buvo įspūdingas Kalėdų Senelio arklys ir rogės, kuriuos Stasio Vainausko iniciatyva pagamino vietos gyventojai.

– Artėja Arklio metai, tai pagalvojau, kad būtų šaunu, jog per Naujuosius tas žirgas pralėktų per mūsų kraštą. Taip ir gimė mintis pagaminti ypatingą, šventinį kinkinį. Tai jokių būdu ne vien mano, o daugelio žmonių darbas. Aš sugalvojau pačią idėją, Svajūnas Bžeskis pagamino arklio karkasą, Mindaugas Butkus – roges, vietos jaunimas viską suklijavo, nudažė. Gruodžio 31 d. kūrinys buvo iškilmingai pristatytas švobiškiečiams, o sausio 1 d. įkėlėme kinkinį į automobilio priekabą ir kartu su Kalėdų Seneliu važiavome ir sveikinome žmonės su Naujaisiais metais. Aplankėme Nareikionis, Sabonis, Joniškėlį, Norgėlus. Gražių žodžių ir saldumynų pakako visiems sutiktiems – pasakoja seniūnaitis Stasys Vainauskas.

Telieka pasidžiaugti, kad yra žmonių ne laukiančių malonės iš šalies, o dirbančių savo krašto ir žmonių labui. Linkime jiems sveikatos, užsispyrimo ir gerų, darbingų Naujų metų!

Komentuoti su „Facebook “

2 Comments

  1. Stanislovasv Stanislovasv 7 sausio, 2014

    Tikrai geras pavyzdys seniūnaičio Stasio Vainausko, reikėtų visiems seniųnams ar seniūnaičiams taip užsiimti, sugyvinti gyventojus, o ne snausti ir laukti iš kitų malonės.Gerai, kad tokių žmonių atsiranda.

  2. Molbestis Molbestis 3 sausio, 2014

    Tikrai puiki seniūstai…, ne – seniūnūstyč…, irgi – ne, seniūnaičio (pataikiau!) iniciatyva!! (prabočykit, bet šį žodį sunkiau ištarti sekasi, nei kai kurioms ponioms iš Vilkmergės – „konstitucija“…).
    Ale yra 2 (du) priekaištai: a) kodėl arklys ne žalias?;
    b) kodėl neapjoti Stipinai?
    Kiekvienas gudras guminėm apskritom kanopom po aksfaltus šuoliuoti, ale pamėgink tu man Mūšos molžemiu…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.