Press "Enter" to skip to content

Ką daryti, kad jūsų vestuvių fotosesija būtų išskirtinė?

vestuvine-fotoAtsivertus tėvų vestuvinį albumą, kur nuotraukos darytos prieš gerą trisdešimtmetį, mus užplūsta įvairūs jausmai. Žinoma, tuometinės mados kelia šypseną: tradicinės puokštės iš rožių, lelijų ir (kažkodėl) paparčių lapų, rūtų vainikėlis ir tos pačios foto ateljė kėdės, puoštos tamsiai rudu gobelenu, nuo kurių rimtais žvilgsniais mus perveria visa gausi svita. Nuotaka, parimusi prie vyro, į tolį žvelgia ilgesingu žvilgsniu. Nežinia, ar ilgėdamasi jaunystės, ar dėl spaudžiančių batelių, įsigytų už talonus, ar tikrai dėl tuo metu vyravusios tokios mados.

Vėliau, patobulėjus technologijoms, šią foto ateljė rimtį pakeitė pompastika: pūstos suknios, aplink šokinėjantis fotografas ir filmuotojas, fotografuodamas aplink viską, kas juda ir kas nejuda, kankindamas pulką įvairiausiomis pozomis (kaip antai: dabar pamergės laiko jaunikį ir t.t), margindamas fotografijas saulytėm, žvaigždutėm ir neįtikėtino žydrumo dangum. Nieko nepadarysi, tokie buvo laikai, tokios mados.

Tikriausiai jūsų vaikai, žvelgdami į jūsų dabartines, pagal paskutinį mados klyksmą darytas nuotraukas, taip pat nepagailės aštrios kritikos ar bent jau vieno kito sąmojo. Bet dabar, ne apie tai.

Ironiška, tačiau šiame, auksinių technologijų amžiuje, vyrauja paprastumas. Sakyčiau, originalus paprastumas. Vestuvės ir vestuvinės fotografijos turi būti paprastos, tačiau, originalios. Tam pasitelkiamos įvairios detalės, išskirtinės erdvės ir laikas. Kaip nepasiklysti ir sukurti būtent tą vienintelę fotosesiją?

Love story arba kitaip, priešvestuvinė fotosesija.

Dabar yra ypač „ant bangos“. Ji labai pravers, jei jaudinatės, kaip nuotraukose atrodysite savo didžiąją dieną. Jos metu, geriau pažinsite fotografą, tuo pačiu, palengvindami darbą ir jam. Galite pasidaryti bandomąjį makiažą ar šukuoseną. Vėliau nuotraukas panaudoti, kabinant šventės vietoje ar vestuvių kvietimams. Kaip gi atrodo priešvestuvinė foto sesija? Joje gali atsispindėti jūsų susipažinimo istorija: galbūt susipažinote studijuodami ir tai puikiausiai atspindės universiteto sienos? O gal turite įdomų hobi, kaip antai, žvejyba, ir savo fotosesiją rinksitės ant ežero kranto, nešini meškerėm ir spalvotais kibirais? Pagalvokite, ir idėjos pačios pas jus „ateis“.

 Vestuvių tematika

Dabar retos vestuvės apsieina be parinktos tematikos. Tai ir jūrinė, provanso stiliaus, romantiškoji, žaisminga. Gali dominuoti spalvos ar tik viena iš jų (pvz. „žalios“, „žydros“, „violetinės“ vestuvės). Renkantis spalvą, nebūtina visų svečių „kišti“ į žalius kostiumus ar žydras suknias – pakaks paprašyti įsisegti tos spalvos akcentą ir dovanoti tos pačios spalvos gėles. Taigi, vestuvių tema jūsų fotosesijai – didžiausias pagalbininkas. Žinoma, jūrinės tematikos vestuvės, gražiausiai atrodys prie jūros, bet, jei esate iš vidurio Lietuvos ir nesiruošiate praleisti 6-ių valandų kelionėje, visuomet galite atrasti ir kitų alternatyvų. Pasitarkite su fotografu – jis turi daugiau patirties ir tikrai turės reikiamų patarimų. Juk galima panaudoti įvairias jūrines detales: kriaukles, medinius pagaliukus, mėlynus laivelius, tinklus ir t.t. tam, kad jūsų šventinė fotosesija būtų tikrai išskirtinė.

 Nebijokite eksperimentuoti

Jei teminė fotosesijos idėja nežavi ir vis dar norisi kažko „tokio“, teks rizikuoti. Nebijokite pasirinkti netradicinių vietų (tai gali būti apleistų pastatų griuvėsiai, tuščios, modernių statinių erdvės, stogai ar visa, ką sunkiai įsivaizduojate, tačiau galite ir norite įgyvendinti. Nepabijokite ir netradicinio laiko: ar esate matę naktį darytas nuotraukas? Gal norėtumėte būtent tokių? Romantiškų, paslaptingų, apšviestų blankia žvakių šviesa? Nebijokite, bendraukite su fotografu ir išsakykite savo idėjas.

 Ko jūs iš tiesų norite

Pagalvokite, ko jūs iš tiesų norite. Gal visai nebūtina važiuoti į medžių paunksmę ir laukti pirmųjų saulės spindulių, gal senamiesčio apskritai nemėgstate ir vaikščiojimas po jį jus veiks neigiamai? Kur jaučiatės geriausiai? Nebūtina pirkti leidimų į lankytinas pilis. Geras fotografas jūsų išskirtinę fotosesiją padarys ir namuose, kur jaučiatės geriausiai, o šarmo tokioms fotografijoms, dažniausiai, priduoda neklaužados augintiniai.

 Nepamirškite svečių.

Ką jie veiks, kol judu laiką skirsite gražiausių akimirkų įamžinimui? Žinoma, kai kurie tuo nesirūpina ir po bažnyčios „paleidžia“ blaškytis svečius kas sau. Spręsti jums, tačiau dabar taip pat madinga, o ir naudinga, šventės vietoje įrengti mini – foto studiją, kur svečiai galės linksmai leisti laiką, fotografuotis, rašyti linkėjimus. Ją įrengti galite, kaip tinkami. Tam tiks įvairios detalės: akiniai nuo saulės, kepurėlės, perukai, dirbtiniai ūsai ar net dantys.

Galvodami apie vestuvinę fotosesiją, nepamirškite, jog tai jūsų šventė ir jūs geriausiai žinote, ko norite. Nebūtina vaikytis mados ir siekti įsiamžinti ekstremaliomis sąlygomis, jei iš tiesų esate romantiškos prigimties ir savo vestuvines fotografijas įsivaizduojate tik ant ežero kranto, žirgų apsuptyje. Būtinai išreikškite savo pageidavimus fotografui ir, priėmę profesionalius patarimus, atrasite savitą idėją. Nepamirškite, jog vestuvių fotografai – labai užimti žmonės, tad tartis dėl jūsų šventės reikėtų pradėti jau prieš metus.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.