Press "Enter" to skip to content

Maisto papildų vartojimo planas žvėriškai raumenų masei

maistas sportuiMaistas, treniruotės ir poilsis – baziniai dalykai, kurių nesuderinus nepasieksi norimų raumenų apimčių. Tačiau raumenų masės augimą galima pagreitinti vartojant tinkamus maisto papildus. Ir tai visai realu bei lengvai pasiekiama nešvaistant pinigų. Svarbiausia, ką turite padaryti, tai išvengti dviejų esminių maisto papildų vartojimo klaidų:

Pirmoji, tai ženkliai per didelis kiekis, nesubalansuotas maisto papildų vartojimas. Teisingai, maisto papildai sportui gali būti ne tik naudingi, bet ir žalingi rezultatui.

Antroji klaida, tai maisto papildų ignoravimas, nevartojimas arba tiesiog per maži ir neracionalūs jų kiekiai.

Žemiau pateiksiu svarbiausius ir tikrai veikiančius maisto papildus, kurie turi būti kiekvieno rimto kultūristo racione. Taip pat atkreipkite dėmesį į rekomenduojamus kiekius ir santykius. Tai be galo svarbu norint augti!

Baltymai arba proteinas

Dauguma kultūristų žino, kad surinkti reikiamą kokybiškų baltymų kiekį valgant įprastinį maistą yra tikrai sunku ir brangu. Todėl tikrai rekomenduoju suvartoti 2-3 proteino kokteilius per dieną, vieną prieš treniruotę, vieną iškart po bei vieną kokteilį prieš miegą.

Dozavimas:

Siūlau, kad viename proteino kokteilyje būtų 25 – 30 g baltymų. Į kokteilį, vartojamą prieš ir po treniruotės, įdėkite papildomai 50 g greitųjų angliavandenių. Taip pagreitinsite atsistatymą tiek per, tiek ir po treniruotės.

Kreatinas

Kaip tikriausiai jau visi žinome, kreatinas yra vienas saugiausių ir labiausiai vartojamų maisto papildų pasaulyje, pasižymintis daugybe teigiamų savybių. Kreatinas padidina raumenų jėgą, tonusą, pagerina atsistaymą, suteikia energijos bei padeda maistinėms medžiagoms greičiau patekti į raumenis. Todėl kreatino vartojimas prieš ir po treniruotės – tiesiog privalomas.

Dozavimas:

Vartokite 3 – 5 g kreatino prieš ir po treniruotės. Rekomenduoju vartoti kartu su baltymų/angliavandenių kokteiliu.

Glutaminas

Glutaminas – labiausiai paplitusi aminorūgštis žmogaus organizme. Glutaminas sustiprina imuninę sistemę, greitina atsigavimą po krūvių, apsaugo raumenis nuo irimo fizinio krūvio metu, kuris pasireiškia dėl sumažėjusių glutamino atsargų raumenyse.

Dozavimas:

Vartokite po 5 – 10 g glutamino ryte, prieš ir po sporto bei prieš miegą.

Argininas

Argininas padeda suaktyvinti kraujotaką raumenyse atpalaiduodamas lygiuosius kraujagyslių raumenis ir taip padidindamas kraujo pratekėjimą, o kartu ir maistinių medžiagų patekimą į dirbančius raumenis.

Dozavimas:

Vartokite 3 – 5 g arginino prieš treniruotę ir dar dvi analogiškas dozes dienos bėgyje.

BCAA aminorūgštys

BCAA arba dar kitaip šakotųjų grandinių aminorūgštys, sudarytos iš leucino, izoleucino ir valino yra be galo svarbios raumenų atsistatymui ir augimui. BCAA padeda apsaugoti raumenis nuo irimo dietos metu.

Dozavimas:

Vartokite 5 – 10 g BCAA ant tuščio skrandžio ryte tik pabudę, prieš treniruotę ir iškart po.

Vitaminai ir mineralai

Vitaminai ir mineralai yra be galo svarbūs įvairioms žmogaus organizme vykstančioms reakcijoms. Sportuojant didėja stresas ir funkcinių sistemų apkrova, tad kartu didėja ir vitaminų poreikis. Įsitikinkite, kad Jūsų vartojami vitaminų kompleksai turi pakankamai vitaminų C, E, D, B grupę bei mineralus.

Dozavimas:

Vartojamuose vitaminų kompleksuose privalo būti 100 % dienos normos vitaminų C, E, D, B grupės bei mineralų kaip cinkas, varis ir chromas.

Dar kartą priminsiu, kad tik tinkama mityba, treniruotės, poilsis ir protingas maisto papildų vartojimas padės maksimaliai greitai pasiekti norimą rezultatą.

Komentuoti su „Facebook “

Comments are closed.