Press "Enter" to skip to content

Viskas prasidėjo nuo laiško…

Viskas prasidėjo nuo laiško, kurį iš Maisto banko prieš savaitę gavo gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Vanda Mockūnienė .Laiške buvo įdėtas kvietimas prisjungti prie projekto”Sveikatiada “ ir vienos iš projekto veiklos –protų kovos-nuostatai. Nusprendėme prisjungti prie projekto ir pravesti sveikos mitybos protų kovas ir savo gimnazijoje. Dalyvauti šiame renginyje pakvietėme 5-7 klasių mokinius ir jų auklėtojus. Visos komandos nuoširdžiai ruošėsi :domėjosi sveika mityba ir fiziniu aktyvmu, klausė gimnazijos medicinos sesutės paskaitų , naršė po internetą,ieškodami informacijis, įdomių faktų.Klasėms reikėjo susikurti komandą iš 5 narių , pasidaryti emblemą, kuri būtų susijusi su sveika mityba.

Penktadienį (sausio 31 dieną) per 5-6 pamoką aktų salėje vyko sveikos mitybos protų kovos. Po I turo iškrito viena komanda, po antro –kita. Finale varžėsi 4 komandos .Kova buvo atkakli, nes mokiniai labai daug žino apie sveiką mitybą ir fizinį aktyvumą, todėl visi labai gerai atsakinėjo. Mokiniams buvo įdomu, jiems patiko klausimai. Pertraukų metu klasių komandos kūrė eilėraščius sveikos mitybos tema, juos pristatė , valgė mandarinus. Nors kova ir buvo atkakli, tačiau laimėti visi negali. Nugalėjo 7 a klasės komanda: Gabija Arcimavičiūtė, Beata Jarašūnaitė, Skirmantė Jusytė, Rosita Pakalnytė ir Inga Morkūnaitė.Nugalėjimas yra kartu ir įsipareigojimas tęsti toliau savo dalyvavimą projekte ir siekti kuo daugiau gimnazijos mokinių įtarukti į šio projekto veiklą.

Dėkojame visoms komandoms ir jų auklėtojams už pasiruošimą ir dalyvavimą sveikos mitybos protų kovose.Nuoširdus ačiū ir Indrei, Džiuditai, Ugnei, Irmai ,Karinai ir Žygintai už pagalbą šiame konkurse

Tikimės , kad tai tik pradžia, nuo kurios prasidės aktyvus gimnazijos bendruomenės dalyvavimas šiame projekte , nes projekto organizatorių ir mūsų viena ir ta pati misija- užauginti naują kartą, neturinčią sveikatos problemų, susijusių su netinkama mityba, antsvoriu, menku fiziniu aktyvumu bei gebančia atlikti informuotus sprendimus mitybos bei fizinio aktyvumo srityse.

Sveikos mitybos protų kovų organizatorės:Vanda Mockūnienė, Rita Karpavičienė , Dalia Garnienė.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.