Press "Enter" to skip to content

Linksma Užgavėnių šventė Švobiškio ir aplinkinių kaimų bendruomenėje

Nors šiais metais  visus pašaldžiusi žiema ir nevaryta iš kiemo pabėgo,bet tradicinė žiemos šventė UŽGAVĖNĖS linksmai nušurmuliavo mūsų bendruomenės kaimeliuose. Idėja važiuoti per bendruomenės kaimelius su visa LAŠININIO ir KANAPINIO palyda kilo kultūros namų administratorei Linai Bžėskienei. Jai pritarė ir talkino Švobiškio seniūnaitis Stasys Vainauskas bei bendruomenės aktyvas. Šventė prasidėjo sekmadienį Kaziuko muge ir ” blusų” turgumi Švobiškio kultūros namuose. Mugėje buvo galima įsigyti mūsų bendruomenės žmonių sukurtų įvairių papuošalų, paveikslų, verbų. Veikusioje ” kavinėje-bare” buvo galima pasivaišinti naminiais pyragaičiais, kava, arbata. Mugės metu į salę su triukšmu  sugužėjo įvairių persirengėlių būrys su KANAPINIU ir LAŠININIU priešaky.Ši linksma kompanija pakvietė mugės dalyvius į kiemą su lašininiu ir kanapiniu pasigalinėti, atrakcionuose jėgas išbandyti.

Kovo 4-ąją,tikrąją Užgavėnių dieną pagal kalendorių, LAŠININIS IR KANAPINIS su savo palyda užsuko į keletą švobiškiečių kiemų, o po to visi patraukė į Nereikonių kaimą. Kaip visada vieningi ir išradingi nereikoniečiai ne tik patys visi susirinko Užgavėnių švęsti ,bet ir išmoningai atvykėlius sutiko. Šiame kaimelyje  gražiai pabendravę, pasivaišinę, Morę sudeginę, visi patraukė Sabonių  kaimo link. Čia, prie kaimo salės, jau laukė būrys susirinkusių saboniečių.Vaišinomės čia pat keptomis dešrelėmis, blynais ir kitomis atsineštomis vaišėmis, šokome dainavome kartu su šventėje grojusia muzikante Nijole, pasveikinome šventėje dalyvavusius Kazimierus. Sudeginę švobiškiečių atsivežtą Morę, visi išsiskirstė. Šventė baigėsi. Liko geri įspūdžiai, nuotaiką žmonėms praskaidrinęs šiltas pabendravimas, pabuvimas kartu.
Ačiū Linai Bžėskienei už  šventės idėją, ačiū lašininio ir kanapinio palydą vežiojusiam ir visada gerą iniciatyvą palaikančiam Švobiškio seniūnaičiui Stasiui Vainauskui, ačiū mus linksminusiai muzikantei Nijolei Stepulienei, bendruomenės narėms Odetai Rapkevičienei, Dainorai Veršinskienei, smagiausiam Lašininiui Daliui Taškevičiui ir visiems kitiems, organizavusiems šventę.
Bendruomenės pirmininkė  Elvyra Juknevičienė
Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.