Varškės tortas su šokoladukais „Snikers“

DSCF9867

Tortui reikės:

200 g sviesto,

300 g kakavinių Selgos saisainių,

40 g želatinos,

60 ml vandens,

150 g cukraus,

4 „Snikers“ šokoladukų,

400 g varškės,

300 ml grietinėlės.

Papuošimui:

1 šokolado kepiniams,

pabarstukų papuošimui.

 

Gaminimas:

Sviestą ištirpiname, sausainius sutrupiname (iškočioju kočėlu, kad subyrėtų trupiniais), suberiame į sviestą, gerai išmaišome, sukrečiame į tortinę ir kietai šaukštu suspaudžiame. Padedame šaltai, kad sukietėtų.

Užmerkiame nurodytame kiekyje vandens želatiną. Varškę gerai sutriname, beriame cukrų, išmaišome. Grietinėlę išplakame, pilame į varškę, išmaišome. Supjaustome gabaliukais „Snikers“ šokoladukus, išmaišome varškės masėje. Išbrinkusią želatiną pakaitiname, kol išsileis (svarbu neužvirinti), truputį atvėsiname, pilame į varškės masę nuolat ją maišydami. Krečiame į tortinę, išlyginame viršų ir dedame į šaldytuvą. Po kelerių valandų tortas bus sukietėjęs.

Puošimas:

Kepiniams skirtą šokoladą sulaužome gabalėliais, pakaitiname mikrobangų krosnelėje, kad suskystėtų. Pilame ant torto. Puošiame pabarstukais.

Skanaus!

Dėkojame Vaidai Norvaišienei už receptą!
Komentuoti su „Facebook “

You May Also Like

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *