Press "Enter" to skip to content

Kaip drabužiai internetu tūrėtų būti perkami saugiai

suknelėsNusprendėte pirmą kartą pabandyti kažką įsigyti internetu? Privalote žinoti tai, kad elektroninės parduotuvės, kuriose pardavinėjami drabužiai internetu ar kitos prekės, gali būti ir ne tokios patikimos kaip jums atrodo. Virtualioje erdvėje yra tokia pati situacija kaip ir realybėje – čia taip pat ne ką mažiau sukčių, kurie bando iš eilinių žmonių išvilioti pinigus įvairiausiais būdais, todėl nenuostabu, jog apgavysčių pasitaiko vis dažniau. Norint išvengti nesklandumų, privalote būti budrūs ir atkreipti dėmesį į tam tikras smulkmenas ir tokiu būdu galėsite susidaryti įspūdį apie tai ar jūsų pasirinkta parduotuvė internete nėra kokia nors sukčių sukurta fiktyvi prekyvietė. Gerai žinoma, moteriškais rūbais prekiaujant el. parduotuvė Poshstar.lt, pateikia patarimų kaip nepakliūti į nesąžiningų asmenų žabangas.

Prekės kainos gali jums duoti signalą, jog su viena ar kita el. parduotuve yra kažkas ne taip. Įsivaizduokite, jūs ieškote suknelės, žinote kiek ji maždaug kainuoja, tačiau norite sutaupyti keletą litų ir dėl to jos ieškote internete. Atrandate elektroninę parduotuvę, kurioje galite įsigyti ją už kur kas mažesnę negu rinkos kainą – tai gali būti ženklas, jog šioje parduotuvėje gali būti apgaudinėjami žmonės. Kodėl? Iš viešai pateikiamų duomenų galime matyti, jog sukčiavimu užsiimančioms elektroninėms parduotuvėms yra būdingas tam tikras bruožas – pigesnė kaina, dėl kurios klientas galėtų pamesti galvą. Drabužiai internetu, o taip pat ir kitos prekės yra pardavinėjamos maždaug panašiomis kainomis, todėl toks reiškinys kai kaina yra gerokai mažesnė – neįprastas. Tuo paprasčiausiai yra siekiama privilioti naivius asmenis, kurie dažniausiai lieka apgauti. Patarimas – nepameskite galvos dėl itin žemos kainos, nes tai gali būti paprasčiausia apgavystė ir taip trokštamos suknelės už mažą kainą galite ir visai negauti.

Duomenų tikrinimas jums padės suprasti ar pasirinktoje parduotuvėje veikla yra vykdoma teisėtai. Prieš pradėdami krauti pirkinius į krepšelį, atkreipkite dėmesį ar toje parduotuvėje yra pateikiama informacija kokiai įmonei priklauso parduotuvė. Kiekvienas juridinis asmuo pagal Lietuvoje galiojančius teisės aktus, privalo interneto svetainėje pateikti visus savo rekvizitus. Jeigu jie yra pateikiami, tai būtinai patikrinkite informaciją ir atsiliepimus apie šią įmonę. Dažniausiai galima sužinoti ar tikrai tokia įmonė egzistuoja ir taip pat galite matyti kuo ji užsiima. Nesvarbu ar tai būtų parduotuvė, kurioje pardavinėjami drabužiai internetu ar kosmetika ar avalynė – tikrinti duomenis yra būtina dėl savo paties saugumo.

Išsirinkote kelias sukneles, batelius ir kitas prekes bei sudėjote viską į krepšelį? Dabar atkreipkite dėmesį į apmokėjimo būdą. Dažniausiai apmokėjimas yra priimamas bankiniu pavedimu, todėl pardavėjas jums pateikia sąskaitos rekvizitus. Darant pavedimą visada yra reikalingas įmonės pavadinimas, o jeigu parduotuvė priklauso kažkokiam žmogui – jo vardas ir pavardė. Patikrinkite ar pateikti sąskaitos rekvizitai sutampa su duomenimis, kurie pateikti apie įmonę. Jeigu pervedate pinigus paprastam žmogui, tai pažiūrėkite valstybinės mokesčių inspekcijos duomenų bazėje ar jis turi teisę vykdyti šią veiklą. Siekiant apgaulės būdu išvilioti pinigus, sukčiai dažnai naudoja keletą banko sąskaitų, todėl jeigu jums pateikiami kažkokio asmens rekvizitai, apie kurį nėra parašyta informacijos skyrelyje, tai yra didelė tikimybė, kad parduotuvėje drabužiai internetu ar kitos prekės yra pardavinėjami neteisėtai arba tiesiog yra apgaudinėjami žmonės.

Pasinaudojus šiais patarimais, tikrai sumažinsite tikimybę būti apgautiems.

Komentuoti su „Facebook “