Press "Enter" to skip to content

20 geriausių patarimų Jūsų vestuvėms

vestuviu-patarimaiVestuvės yra svarbiausia jūsų gyvenimo šventė, tad pasiruošimas joms gali užtrukti. Be abejo, labai svarbu, kad vestuvių planavimas būtų ne tik kruopštus, bet ir malonus. Tačiau, norint, kad vestuvės būtų tikrai puikiai suruoštos, labai svarbu apgalvoti svarbiausius aspektus ir nepamiršti to, kas būtent jums yra svarbiausia. Šiame straipsnyje pateiksime dvidešimt puikių patarimų, kurie padės tinkamai organizuoti savo vestuvių šventę ir užtikrins, kad ji būtų tobula.

  1. Prieš vestuves gerai išsimiegokite – juk jaunoji bus dėmesio centre ir ji privalo atrodyti puikiai – tai žinant, pasirūpinkite, kad gautumėte nors aštuonias valandas miego prieš didžiąją dieną.
  2. Šventės dieną reikės aplankyti nemažai vietų – ir santuokų rūmus, ir bažnyčią, taip pat laukia ir fotosesija bei vakarinė dalis. Jeigu esate punktualūs žmonės, galite pradėti nervintis, kai pastebėsite, jog atsiliekate nuo sudaryto dienos grafiko. Taigi, siūlome nesijaudinti ir prie kiekvienos išvykos ar įvykio pridėti papildomas penkioliką minučių, kad tikrai spėtumėte ir nereiktų nemaloniai skubėti.
  3. Vieną iš svarbiausių sprendimų, kurį reikia padaryti kuo anksčiau, yra numatyti koks bus jūsų vestuvių biudžetas. Nuo to priklausys viskas, pradedant vestuvių pramoga ir baigiant svečių skaičiumi.
  4. Jei vestuves planuojate vasarą ir mėgstate degintis, tuomet būtinai pasirūpinkite, kad prieš vestuvių dieną jūsų įdegis būtų tolygus. Greičiausiai Jūsų rūbai bus balti, todėl nelygus įdegis atrodys gana prastai.
  5. Per vestuves būkite savimi! Šiandien jūs esate karaliai ir turėtumėte visuomet rodyti pavyzdį kitiems – būkite džiaugsmingi, su šypsena veide. Niekuomet nepamirškite, kad turite būti tiesūs, nesikūprinkite – juk nuo to priklauso ir tai, kaip atrodysite nuotraukose ir kaip jūsų džiaugsmingiausią šventę atsimins artimieji.
  6. Kai po ceremonijos gersite šampaną, darykite tai šventiškoje vietoje, o ne stovėdami ant šaligatvio ar skersgatvyje. Juk taip ir patiems bus smagiau, ir nuotraukos išeis kur kas gražesnės.
  7. Mažas skėtukas tikrai pravers iškilmingai ir neskubiai vaikštant tiek ir vasarą, tiek ir švenčiant vestuves žiemą. Vasarą kartais karščiai kamuoja taip, kad pradedate labai prakaituoti, tad mažas spalvotas ir šventiškai atrodantis skėtukas tikrai pravers. Vėsesniu metų laiku taip pat reikėtų apsisaugoti nuo lietaus, tad išsirinkite patogų nešioti nedidelį skėtį.
  8. Kai samdysite profesionalius fotografus, pasistenkite, kad jie iš anksto žinotų visą vestuvių eigą. Taip yra kur kas geriau, kadangi tuomet specialistai gali pritaikyti fotografavimo rakursus ir taip užtikrinti, kad nuotraukos bus pačios gražiausios ir kokybiškiausios. Negana to, jūs turėtumėte perspėti profesionalius fotografus, jeigu šventėje bus dar kokie nors mėgėjai fotografuotojai, pavyzdžiui, jūsų giminės. Planavimas šiuo atveju yra labai svarbus dalykas – juk norisi, kad jūsų šventė būtų idealiai įamžinta nuotraukose ir kad neliktų jokių abejonių, jog buvo pagauti visi gražiausi momentai. Prie to pačio verta pasakyti, kad fotografo paslaugas ir vestuvių operatoriaus paslaugas verta užsisakyti iš anksto. Aukščiausio lygio profesionalai greitai rezervuojami ir užsakomi, o nespėjus gali tekti rinktis ne pačius geriausius fotografus.
  9. Jeigu norite per vestuves nieko nepamiršti ir tinkamiausiai joms pasiruošti, turėtumėte naudotis vestuvių planuotojos paslaugomis. Tik profesionalūs vestuvių planuotojai pasirūpins, kad viskas vyktų sklandžiai, o jūs galėsite mėgautis savo švente. Negana to, jie padės jums sutaupyti nemažai pinigų ir laiko. Tiesiog reikia nebijoti konsultuotis su šiais profesionalais visais klausimais, net jeigu jie jums atrodo gana kvaili ir savaime suprantami. Vestuvių planuotojai turi geriausiai suprasti jūsų norus ir lūkesčius – tuomet darbas bus efektyviausias ir šventė pavyks tikrai puikiai.
  10. Labai svarbu iš anksto pasirūpinti ir svečių sėdėjimo planu. Apgalvokite kur norėsite sėdėti patys, o kur sodinsite svečius. Patartina kiekvieno svečio sėdėjimo vietą pažymėti vardo kortele. Tik taip vakarinė dalis vyks sklandžiai ir linksmai. Netinkamai susodinti svečiai gali nulemti visą vakaro tėkmę ir gadinti šventę.
  11. Kaip ir su fotografų ir operatorių paslaugomis, reikėtų iš anksto pasirūpinti ir vakaro vedėjais bei muzikantais.  Kuo ilgiau delsite, tuo bus didesnė tikimybė, kad jūsų mėgstamiausi muzikantai ir vakaro vedėjai gali būti užimti, tad svarbu pasirūpinti užsakymais bent pusę metų iki šventės.
  12. Jeigu jūsų vestuvės vasarą, tuomet pagalvokite ne tik apie skėtuką nuo saulės, tačiau ir apie tuos atvejus, kai staiga oras atvėsta. Pavyzdžiui, galite nusipirkti baltą skarelę, taip pat galite panaudoti švarkelį, o jeigu jau labai šalta – ir šviesios spalvos megztuką, kuris idealiausiai tiktų prie jūsų vestuvinės suknelės.
  13. Atsarga gėdos nedaro, tad pasirūpinkite ir atsarginėmis poromis – čia kalbame ir apie batus, ir apie kojines.
  14. Kalbant apie sveikinimų jauniesiems dalį, labai svarbu, kad būtų išsirinktas gana didelis plotas, kad visi žmonės turėtų pakankamai erdvės. Turėkite omenyje, kad prie bažnyčios ar santuokos rūmų gali būti daug daugiau svečių nei vakarinėje vestuvių dalyje. Taigi, būkite pasiruosę pakankamai šampano ir taurių.
  15. Jeigu neruošiate vestuvinio pikniko, tuomet tikrai vertėtų pasirūpinti, kad turėtumėte su savimi keletą užkandžių. Tai yra labai aktualu jauniesiems, kurie nusprendžia savo vestuves rengti vasarą – esant dideliam karščiui, galima labai greitai pavargti, tad šiek tiek užkąsti tikrai norėsis.
  16. Pasidomėkite, ar atvykę į bažnyčią galėsite iš karto užeiti, ar reikės nueiti pasikalbėti su kunigu. Kiekviena bažnyčia turi savo tvarką, taigi, būkite tikri, kad žinosite kaip elgtis dar neprasidėjus ceremonijai.
  17. Nepamirškite, kad ne visi turi automobilius, todel pasirūpinkite, kad visi vestuvių svečiai turėtų galimybę nuvykti į jūsų vestuvių vakarinę dalį.
  18. Reikėtų pasirūpinti ne tik svečių trasportu, bet ir jų užimtumu. Kol jaunieji fotografuojasi, dažnai svečiai nuobodžiauja, tad sugalvokite smagių žaidimų, o jei patys to padaryti negalite, tuomet susitarkite su savo šventės vedėju, jog jis savo darbą pradėtu anksčiau ir užimtų svečius su linksma programa.
  19. Pagalvokite ar nevertėtų pasirūpinti ir kitais drabužiais vakarinei vestuvių šventės daliai. Jaunikiui  reikėtų turėti dar vienus baltus marškinius ir persirengti dar iki oficialios vakarienės pradžios. Jausitės daug gaiviau  ir atrodysite tvarkingai. Na o nuotakai būtų pravartu turėti trumputę suknelę, kuria galėtų pasipuošti prieš vidurnaktį. Tokia apranga leis nevaržomai šėlti šokių aikštelėje iki paryčių.
  20. Ir paskutinis patarimas. Vestuvių šventės metu teks pakelti ne vieną tostą už meilę, naujai sukurtą šeimą ir už šviesią ateitį. Norint, kad ir rytas būtų linksmas ir šviesus, nemaišykite daug skirtingų alkoholinių gėrimų ir gerkite daug vandens.
Komentuoti su „Facebook “

3 Comments

  1. vamp.lt vamp.lt 26 sausio, 2020

    Mes irgi nusamdėme vestuvių planuotojus, kad viskas būtų paprasčiau, nes kadangi patys turime gerus darbus, pagalvojome, kad visiems geriau bus daryti tai ką sugebame geriau, o ir streso tiek neturėsim. Svarbiausią darbą jau padariau. Tai nusipirkti suknelę. Tikrai galvojau, kad nebus taip paprasta, bet radau parduotuvę kuri turi nuostabių vestuvinių suknelių kolekcijų. Radau net ne vieną patinkantį variantą, tačiau reikėjo išsirinkti labiausiai tinkančią ant manęs. Laukiu nesulaukiu kada eisiu prie altoriaus. Kiekvieną dieną tai sapnuoju

  2. skėtukas skėtukas 20 rugpjūčio, 2014

    Netikėjau, kad Jūs, pone Morkūnai, toks glušas (liet. kvailas)…
    O dabar – trinkite!
    P. S. Kokiai UAB parsidavėte: vestuvių planuotojų ar ,,skėtukų* pardavėjų?..

  3. Akvilė Akvilė 19 rugpjūčio, 2014

    Puikūs patarimai, tačiau užkliuvo ne viena gramatinė klaida. Derėtų pirma perskaityti straipsnį, ištaisyti klaidas ir tik tada kelti į svetainę 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.