Press "Enter" to skip to content

Konkursą laimėjo joniškėlietis

Ilgutis

Joniškėlio apylinkių seniūnija netrukus vėl turės savo seniūną. Konkursą šioms pareigoms užimti laimėjo joniškėlietis, 52-ejų metų Sigitas Ilgutis. Nuo 2013 metų pavasario, kai į užtarnautą poilsį išėjo buvęs šios seniūnijos vadovas Gintautas Povilionis, iki šiol seniūno pareigas laikinai ėjo pavaduotoja Rūta Liberienė.
Šių metų rugpjūtį rajono Savivaldybės administracija paskelbė konkursą į Joniškėlio apylinkių seniūno pareigas. Norintys jame dalyvauti pirmiausia turėjo išlaikyti Bendrųjų gebėjimų testą Vilniuje, Valstybės tarnybos departamente. Valstybės tarnautojų atrankai specialiai sukurtą testą sudaro klausimai, skirti patikrinti bendruosius mąstymo gebėjimus, kompetencijas ir teisines žinias. Šį testą bandė įveikti šeši pretendentai, tačiau kitiems nepavyko, o Sigitas Ilgutis su visomis užduotimis susidorojo sėkmingai. Joniškėliečio žinias ir gebėjimus taip pat tikrino Savivaldybėje sudaryta speciali konkurso komisija, pretendentą pasikvietusi pokalbio. Komisijos narių nuomone, Sigitas Ilgutis yra gerai pasiruošęs dirbti seniūnu, tad pripažino jį konkurso laimėtoju.
Dabar belieka sulaukti STT pažymos dėl konkurso nugalėtojo tinkamumo eiti valstybės tarnautojo pareigas ir joniškėlietis galės pradėti vadovauti Joniškėlio apylinkių seniūnijai, pusantrų metų neturėjusiai nuolatinio vadovo.Sigitas Ilgutis gimė 1962 metų liepos 31 dieną Kurpalaukio kaime (Saločių seniūnija). Baigęs Saločių vidurinę mokyklą, studijavo Šiaulių pedagoginiame institute (dabar – Šiaulių universitetas), kur įgijo pradi-nio ugdymo ir kūno kultūros pedagogo specialybę. Pirmoji jo darbovietė – Norgėlų pradinė mokykla. Po to daug metų mokytojavo Joniškėlyje, jam suteikta pradinio ugdymo vyresniojo mokytojo kvalifikacija. Pastaruoju metu Sigitas Ilgutis sukosi net trijose darbovietėse: Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijoje dirbo kūno kultūros mokytoju, Joniškėlio Igno Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokykloje – bendrabučio auklėtoju ir Pasvalio sporto mokyklo mokykloje – Joniškėlio seniūnijos sporto instruktoriumi.
– Mažėjant darbo krūviui mokyklose, teko lakstyti per kelias vietas. Toks nepastovumas mane ir pastūmėjo ryžtis dalyvauti konkurse į Joniškėlio apylinkių seniūno pareigas. Norėjosi konkretesnio darbo, apčiuopiamų jo rezultatų, – savo apsisprendimą paragauti nelengvos seniūno duonos nusakė Sigitas Ilgutis.
Jis minėjo, jog naująjį darbą ketina pradėti nuo nuoširdžių pokalbių su seniūnijos darbuotojais, seniūnaičiais, kaimo bendruomenių aktyvu, seniūnijoje esančių įmonių ir įstaigų vadovais. – Visus tuos žmones puikiai pažįstu, esam daug kartų bendravę, nes ir pats noriai dalyvauju visuomeninėje veikloje. Asmeniškai pažįstu beveik visus rajono seniūnus, tad, manau, jei prireiks vienokio ar kitokio patarimo, bus į ką kreiptis. Sužinojęs, kad laimėjau konkursą, mane pasveikino buvęs ilgametis Joniškėlio apylinkių seniūnas Gintautas Povilionis ir patikino, jog bet kada patarimo ar pagalbos galiu kreiptis į jį, – žmonių geranoriškumu džiaugėsi Sigitas Ilgutis.
Anot jo, daug konkrečiau netolimos ateities darbus bus galima planuoti, kai sulauksim patvirtinto naujo, 2015 metų Savivaldybės biudžeto, kai paaiškės, kiek lėšų skirta seniūnijai. Nė kiek ne mažiau sėkmę lemia ir pačių gyventojų iniciatyvos, jų aktyvumas, kūrybiškumas, bendruomeniškumas.
Sigitas Ilgutis yra Lietuvos Šaulių sąjungos Pasvalio 7-os šaulių kuopos vadas. Jo vadovaujami šauliai nuskynė daugybę pergalių sporto varžybose, įvairiuose konkursuose. Jie aktyviai bendradarbiauja su policijos pareigūnais ir, kaip policijos rėmėjai, užtikrina tvarką renginiuose, jų dalyvių saugumą. Šauliai daugelio bendruomenių šventėse, kariškoje lauko virtuvėje yra virę gardžią košę, kurią vaišindavo šventės dalyvius. Kuopos vadas Sigitas Ilgutis itin daug dėmesio skiria jaunųjų šaulių patriotiniam auklėjimui, ne vienas jų pasirinko profesionalaus kario kelią. Šio visuomeninio darbo joniškėlietis nesiruošia apleisti – šauliams skirs savo laisvalaikį.
Mūsų pašnekovas užsiminė, jog jis, užaugęs pamiškės sodyboje, yra aistringas grybautojas ir uogautojas. Tad namuose esantis šaldiklis šiemet jau irgi pilnutėlis miško gėrybių.
Sigitas Ilgutis su žmona Rita, dirbančia Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijoje rūbininke, užaugino dvi dukras – Ievą ir Indrę. Jos jau susikūrė savarankišką gyvenimą.

Komentuoti su „Facebook “

One Comment

  1. Petriuks Petriuks 15 rugsėjo, 2014

    Sėkmės geruose darbuose

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.