Press "Enter" to skip to content

Pyragas „Valensos ašaros”

Valensos ašaros

Mums prireiks:

3 stiklinių miltų,

6 kiaušinių

250 g margarino

1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių,

800 g riebios varškės,

0,5 litro pieno,

1 pak. vanilinio pudingo

1 citrinos

0,5 stiklinės aliejaus,

2,5 stiklinių cukraus,

trupučio vanilinio cukraus,

trupučio krakmolo.

Gaminimas:

Užminkyti tešlą iš 3 st. miltų, margarino, 1 stiklinės cukraus, 3 trynių ir kepimo miltelių. Iškloti tešla formos dugną patiesus kepimo popierių. Išplakti 3 kiaušinius, 1 stiklinę cukraus, vanilinį pudingą, vanilinį cukrų, išspausti 1 citrinos sultis, po to įplakti aliejų. Gautą masę po truputį sumaišyti su  išsukta varške. Pabaigoj pilti dalimis pieną ir vis maišyti. Gaunama skysta masė. Ją pilti ant tešlos į skardą. Kepti pakaitintoj orkaitėj 180 laipsnių temperatūroj 45 minutes. Likusius 3 baltymus  ir truputį cukraus išplakti iki standžių putų, įdėti žiupsnelį krakmolo. Po nurodyto laiko pyragą ištraukti ir baltymų plakinį paskleisti šaukštu ant viršaus. Kepti dar 15-20 min.

Prieš pjaustymą atvėsinti. Atvėsus pyragui paviršiuje atsiranda ašarėlės.

Skanaus!

Komentuoti su „Facebook “

One Comment

  1. Napoleonas (kapotos tešlos ir plikyto kremo tortas) Napoleonas (kapotos tešlos ir plikyto kremo tortas) 5 spalio, 2014

    Turite galvoje LLR profsąjungų susivienijimo „Solidarnošč“ įkūrėją ir Lenkijos eksprezidentą Lechą Valensą ( Lech Walesa)?
    Jeigu taip – kam tos Valensos ašaros***, jeigu ne: s k a n a u s!
    _____________________________
    *** ašaros – vandens daug, o druska
    pigi…

Komentuoti: Napoleonas (kapotos tešlos ir plikyto kremo tortas) Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.