Press "Enter" to skip to content

Šiandien Joniškėlyje lankysis Eurobusas

Eurobusas1-4367

Savo kelionę po Lietuvą tęsia Eurobusas, kurio komanda kviečia gyventojus daugiau sužinoti apie euro įvedimą, artimiausiu metu apsilankys Pasvalio rajono savivaldybėje. Rugsėjo 17 d. jis atvyksta į Joniškėlį (10 val.), Pasvalį (13 val.) ir Pumpėnus (16 val.). Iš viso Eurobuso kelionės metu 60-tyje Lietuvos savivaldybių bus surengta po 3 renginius skirtingose vietovėse.

Finansų ministerijos iniciatyva rengiamų Eurobuso kelionių tikslas – informuoti gyventojus svarbiausiais su euro įvedimu susijusiais klausimais. Gyventojai gali sužinoti, kur, kada ir kaip reikės išsikeisti litus į eurus, taip pat pamatyti, kaip atrodo euro banknotai, pasitikrinti savo žinias apie kitas euro zonos šalis. Prie Eurobuso atėję verslininkai gali užpildyti specialią formą ir prisijungti prie Geros verslo praktikos, įvedant eurą, memorandumo, taip įsipareigodami sąžiningai elgtis vartotojų atžvilgiu.

Eurobusu po Lietuvą keliauja apmokyti, apie euro įvedimą informuoti specialistai, kurie pasirengę atsakyti į dažniausiai gyventojams kylančius klausimus. Eurobuso komunikacijų priemonių – viktorinų, interaktyvių žaidimų „Euro ekspertas“, „Atpažink euro banknotą“, „Europa“, „Euro pirkiniai“ – pagalba piliečiai gali pagilinti savo žinias ir gauti atsakymus į su euru susijusius klausimus. Žaidimų dalyviai gali laimėti ir prizų.

Eurobuso komanda savo turą tęs rugsėjo 18 d. Biržuose (10 val.), Papilyje (13 val.) ir Vabalninke (16 val.), o rugsėjo 19 d. – Kupiškyje (10 val.), Noriūnuose (13 val.) ir Subačiuje (16 val.).

Nuo rugsėjo 8 d. gyventojai ir verslininkai apie eurą gali sužinoti ir informaciniuose seminaruose. Jų metu į gyventojams ir verslininkams rūpimus klausimus atsakys Finansų ministerijos, Lietuvos banko, Ūkio ministerijos ir kitų institucijų atstovai. Pasvalyje seminarai gyventojams bus rengiami rugsėjo 24 d. Pasvalio krašto muziejuje, o verslo atstovams – M. Katiliškio bibliotekoje. Abu seminarai prasidės 14.30 val. Iki gruodžio pabaigos 60-tyje Lietuvos savivaldybių numatyta surengti mažiausiai 70 tokių seminarų.

Euras Lietuvoje įvedamas nuo 2015 metų sausio 1 d. Lietuva taps devynioliktąja euro zonos nare. Euro įvedimo kursas Lietuvoje – 3,4528 lito už 1 eurą.

 

Lietuvos gyventojams aktuali informacija apie eurą teikiama interneto svetainėje www.euras.lt, taip pat nemokama telefono linija 8 800 34 528.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.