Press "Enter" to skip to content

Sporto šventė Švobiškyje

Paskutinį rugpjūčio šeštadienį Švobiškyje vyko sporto šventė. Bendruomenė projektas  „Sveikas žmogus-sveika bendruomenė” gavo savivaldybės finansavimą. Už gautas lėšas įsigijome sporto priemonių (kamuolių, tinklelių, rakečių ir kt.) bei diplomų, medalių ir prizų rungčių nugalėtojams.

Krepšinio aikštelėje rungėsi  dvi komandos – Švobiškio ir Nereikonių. Nereikoniečius palaikė triukšmingas sirgalių būrys. Rungtynės baigėsi lygiosiomis, bet po pratęsimo švobiškiečiai, kelių  taškų persvara, nugalėjo ir iškovojo pirmą vietą.

Tinklinio aikštelėje jėgas išbandė taip pat  dvi jaunimo komandos. Kas nežaidė, galėjo save išbandyti  mėtydami smiginio strėles. Didelio susidomėjimo sulaukė penkiakovės (bėgimas 100 m, rutulio stūmimas, giros kėlimas, kamuoliuko ir penkių baudų metimas) varžybos, kuriose dalyvavo net moterys.

Kaip ir pernai, buvo renkamas sportiškiausias šių metų dalyvis jaunimo ir vyresniųjų grupėse. Šiais metais daugiausia pirmų vietų rungtyse laimėjo ir sportiškiausio dalyvio  taurę jaunimo grupėje iškovojo Osvaldas Rimkūnas. Vyresniųjų grupėje nepralenkiamas buvo ir taurę gavo nereikonietis  Algis Bžėskis. Moterų grupėje pirmos vietos laimėtoja tapo Diana Čabienė, antra – Genutė Milnikovienė, trečia –Diana Bžėskienė.

Sportinės varžybos baigėsi 17 val., bet buvo sumanyta, kad, pailsėjus ir užbaigus visus namų ruošos darbus, vakare vėl susirinkti į Švobiškio parką, dar visiems pabūti, pabendrauti ir kartu palydėti vasarą. Prie šventės organizavimo pagal išgales prisidėjo visi. Kažkas atnešė bulvių, kažkas mėsos, dar kiti ؎ pinigėlį. Moterys prigamino cepelinų, kuriuos čia pat ir virė. Merginos kepė vaflius, vaišino kava ir arbata. Grojo ir visus šokti kvietė mūsų didžėjus Darius. Geros nuotaikos nesugadino ir prapliupęs dar vasariškas lietus.  Buvo smagu gražiai, draugiškai palydėti vasarą.

Už šventės sumanymą ir pagalbą organizuojant renginį  noriu padėkoti Švobiškio seniūnaičiui Stasiui Vainauskui. Daug organizacinio darbo teko Linai Bžėskienei, kuriai buvo įteikta bendruomenės padėka. Ačiū visiems, kurie šiais metais prisidėjo prie  šventės organizavimo: Vidai Braškienei, Janinai Šerėnienei, Daivai Vaidžiūnienei, Auksei Grabskienei, Povilui Mackevičiui, Genutei Janonienei, Rimui Mickevičiui, Dianai Čabienei, Sauliui Čabui, Ingridai ir Gretai Sinkevičiūtėms, Virginijai Šukienei, Gitanai Raišytei, Janinai Mažeikienei, Raimondai Sinkevičienei, Linai Bžėskienei, Nijolei Vainauskienei, Virginijai Rimkūnienei, Aldonai Špiliauskaitei ir Dariui Bžėskiui. Visiems geradariams  buvo įteikti atminimo suvenyrai.

 

Bendruomenės pirmininkė Elvyra Juknevičienė

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.