Press "Enter" to skip to content

Europos kalbų diena 2014!

Lietuvių išmintis byloja: “Žinai žodį, rasi kelią”. Tad kaip kiekvienais metais stengėmės išmokti žodį, ir ne vieną.

Europos kalbų dienos tikslas – skatinti kalbų mokymosi įvairovę, ugdyti pagarbą visoms Europos kalboms. Šių metų renginių maratone dalyvavo visi mokyklos mokiniai. Patys jauniausieji, pirmų ir antrų klasių mokiniai, rašė mylimiausius žodžius ant iškarpytų žiedlapių, o po to savo gėles eksponavo mokyklos foje.

Trečių ir ketvirtų klasių mokiniai smagiai leido laiką mokyklos kieme piešdami Europos šalių vėliavas. Paklaustas kiekvienas žinojo kokios šalies vėliavą piešia. Tad ši netradicinė pamoka buvo ne tik linksma ir neįprasta, bet ir naudinga.

Didesni mokiniai- atsakingesnės ir užduotys. Penktokams buvo patikėta pagaminti Europos šalių vėliavas ir jomis papuošti pirmo aukšto ir foje langus. Šeštokai, neatsilikdami triūsė karpydami klevo lapus ir rašydami ant jų „Labas“, „Labas rytas“,“ Viso gero“ įvairiomis Europos sąjungos kalbomis. Ir dabar galima išgirti mokyklos koridoriuose tariant Gutten morgen, Bonjour… Šeštokams talkino ir kitų klasių mokiniai, nes norėjo papuošti ir mokyklos valgyklą. Lapuose atgijo frazės „Skanaus“, “Ačiū“ ir „Gero apetito“. Klevo lapai, lyg prašvilpus rudeniniam vėjui, nuklojo koridorių sienas.

Septintokai padirbėjo iš peties versdami kabinetų pavadinimus į rusų ir anglų kalbas. Užrašus apipavidalino  Power Point programa. Čia į pagalbą teko pasikviesti informatikos mokytoją A. Jonušauską ir dailės mokytoją L. Razmienę. Penktadienio rytą šie užrašai daugelį nustebino, nes  būtent šių užsienio kalbų ir mokomasi.

Smagiausia šventės dalis prasidėjo 18 val. mokyklos aktų salėje. Čia 7-8, ir I-IV gimnazinių klasių mokiniai pristatė savo namų darbus – Europos šalių dainų karaoke ar parodijas. Į sceną lipo LT United, Ruslana, Inculto, Buranovskye Babushki, Verka Serduchka, Jurij Shatunov, I. Valinskienė… Šaunuoliai renginio vedėjai B. Stakauskas (IVA kl.) ir G. Montvydaitė (IIIA kl.) privertė pasijusti lyg tikrame Eurovizijos konkurse. Visi dalyviai už savo triūsą buvo apdovanoti saldžiomis atminimo dovanėlėmis. Už rėmimą dėkojame UAB“Vikebas“ vadovui N. Vaitekūnui.

Europos kalbų dienos paminėjimas įrodo, kad esame Europos sąjungos dalis, nors ir labai mažytė. Turime stengtis išsaugoti savo kalbą, kuri yra viena gražiausių ir seniausių Europos kalbų. Taip pat labai svarbu įrodyti, kad reikia mokytis kitų Europos kalbų, kad galėtume bendrauti ne tik su kaimynais ir klasiokais, bet ir su kitų šalių jaunimu.

Užsienio kalbų metodinės grupės pirmininkė

R. Garbštienė

 

Komentuoti su „Facebook “

One Comment

  1. Vai, dūda ir vėl dūda... Vai, dūda ir vėl dūda... 23 spalio, 2014

    Seniai seniai TV ekrane šmėžavo toks iš Šakių kilęs p. Arvydas Vidžiūnas. Laidos „Moki žodį – žinai kelią“ vedėjas. Puikios laidos, išmoningo vedėjo būta!..
    Bet va: susidėjo anas su politikais, prigęso kūrybos žiežirbėlė… (kam rėžia ausį – tebūna kibirkštėlė…). …anei skripkos, anei dūdos, anei pyragėlio… (čia – apie „politiką“ Vidžiūną…).
    „Žinoti žodį“, kaip sako gerbiama užsienio kalbų metodinės grupės pirmininkė, yra būtina! Neprastai būtų, jei jaunimas pramoktų 3 – 4 kalbom susišnekėti, be žodyno ir pirštų!
    O štai ką reiškia „skatinti kalbų mokymosi įvairovę“ – taip ir nesupratau! Kiba čia koks nelabai vykęs vertinys iš zulusų k., jei ką…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.