Greitai paruošiamas braškių ir varškės pyragas

DSCF1498
1 valg.š. cukraus
2 pak. vanilinio cukraus
2 pak. želė
200 g braškių
500 g varškės
200 g sviestinių sausainių
Į formą sudėti sausainius.  Varškę gerai išmaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Ištirpinti pakelį želė  pusėje ant pakelio nurodyto vandens kiekio. Kai želė bus paruošta, bet dar šilta, įmaišyti ją į varškės masę. Masę sudėti ant sausainių.Braškes nuvalyti, perpjauti pusiau ir sudėti ant pyrago. Paruošti antrą želė pakelį, atvėsinti, supilti ant pyrago. Pastatyti pyragą šaltai, kad sustingtų želė.

Skanaus!

 

Dėkojame Vaidai Norvaišienei už receptą!

Komentuoti su „Facebook “

1 komentaras

  • Ne sezono metas (arba 1 valg. š.)

    Čia ne apie k/f su Banioniu. Čia – apie populiariausias uogas braškes! Auga anos visur: ir ant palangių, ir balkonuose, tačiau labiausiai mėgsta sodų ir daržų žemę; bent jau mūsų šalelėje. Spalio antra pusė – tikrai anoms „ne sezono metas“…
    Varškės yra, braškių – kaip sakyt… mačiau, yra „IKI“ (tokia krautuvė – klojimas, jei kam neaišku), tačiau kainos „kandžiojasi“, o ir tos uogos kažkokios beskonės, mosėt, „neekologiškos“ – iš kart supratau: pagadins puikaus pyrago „skonines savybes“…
    Apskritai, tai tokie „nesezoniniai“ pamokymai primena kai kurių „glancuotų“ žurnalų patarimus, kaip, likus 1 dienai iki Naujųjų metų, pasisiūti karnavalinę suknelę…
    P. S. Nesu joks „konditeris“, nežiūriu TV laidų, kuriose kas netingi moko, kaip iš kirvio išsivirti sriubą, tačiau šitų mano „komentų“ tikslas – pasiaiškinti, kaip veikia pono redaktoriaus „filtrai“, mat, kažkokios replikėlės, kataroj buvo paminėti itališkų sūrių pavadinimai, tie „filtrai“ nepraleido, nors tu ką…
    P. P. S. Bent man vis tik smalsu: kas tie sviestiniai sausainiai?
    P. P. P. S. O pyragas – tai gardus! Išsikepusioms ( -iems) – skanaus!

    Atsakyti

Ką apie tai galvoji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.