Press "Enter" to skip to content

Kitą savaitę Joniškėlio apylinkėse aidės šūviai

kasp tz spSpalio 20–26 dienomis Pajuostyje (Panevėžio r.), Pasvalio ir Joniškėlio apylinkėse vyks Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Vyčio apygardos 5-osios rinktinės vertinamosios lauko taktikos pratybos ,,Gudrus ir stiprus aukštaitis 2014“. Šių pratybų metu rinktinės kariai treniruosis vykdyti gynybines operacijas apgyvendintoje vietovėje, bei sąveiką su civilinėmis institucijomis.

Nuo pirmadienio iki trečiadienio rinktinės štabas planuos galimas pratybų užduotis ir ruošis jas vykdyti. Spalio 23–26 dienomis veiksmas persikels į Joniškėlį, Narteikius ir Švobiškį. Rinktinės kariai, kartu su Pasvalio savivaldybės ir Joniškėlio seniūnijos atstovais, treniruosis atpažinti ir kovoti su šiuolaikinėmis grėsmėmis Nepaprastosios padėties šalies teritorijoje sąlygomis, o su policijos pareigūnais atliks vietos gyventojų saugumą užtikrinančias užduotis. Kariai atliks puolimo ir gynybos veiksmus, objektuose, esančiuose Joniškėlio mieste bei Narteikių ir Švobiškio kaimuose. Kariai treniruosis kaip reikia elgtis tokiose situacijose kaip „mūšis mieste“, „miesto gynyba“, atskirų pastatų užėmimas, svarbių objektų saugojimas. Taip pat vyks tiesioginis bendravimas su civiliais gyventojais. Švobiškyje įsikurs savanorių kuopa, kuri atliks žvalgybines užduotis.

Per mokymus kariai bus ginkluoti individualia (pistoletai, automatiniai šautuvai, kulkosvaidžiai) ir prieštankine ginkluote bei minosvaidžiais, taip pat naudos imitacinius šaudmenis, sprogstamuosius paketus, dūmines uždangas. Pratybų metų Joniškėlio krašte bus padidėjęs karinės technikos bei karių judėjimas, bus girdimi šūviai, sprogimai, matomi dūmai. Gyventojai prašomi nesibaiminti – visa tai pratybų elementas.

Po pratybų, spalio 26 d., rinktinės kariai pakvies vietos gyventojus į susitikimą, kuris vyks Narteikių kaime. Bus aptarti pratybų rezultatai, pristatyta karių naudojama ginkluotė ir ekipuotė, suteikta galimybė dalyvauti kariškose rungtyse, bei paragauti kareiviškos košės.

Pratybų ,,Gudrus ir stiprus aukštaitis 2014“ metu, spalio 23 dieną, nuo 10 iki 12 valandos Narteikiuose vyks civilinės saugos funkcinės pratybos, kurių tema „Pasvalio rajono savivaldybės evakavimo komisijos veiksmai ekstremalaus įvykio metu evakuojant gyventojus“. Pagal pratybų legendą, bus aptiktas sprogmuo ir įvestas apsaugos planas „Skydas“. Pasvalio savivaldybės gyventojų evakavimo ir priėmimo komisija, vykdys evakavimo ir gyventojų perspėjimo pratybas. Gyventojai prašomi neišsigąsti, nereaguoti į skambančias komandas ir signalus – visos situacijos bus tik imitacinio pobūdžio. Savivaldybės atstovai iš anksto atsiprašo už galimą laikiną eismo sutrikimą Narteikių kaime.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.