Chačapuris

DSCF3300
Tešlai reikės:
250 g varškės
150 g sviesto
1,5 stiklinės miltų
1 kiaušinio
1/4 š. cukraus
1/2 š. sodos
druskos
Į varškę supilame ištirpdytą sviestą. Kiaušinį išplakame, įdedame į j plakinį druską, cukrų, nugesintą sodą. Plakinį supilam į varškę, viską gerai išmaišome, beriame miltus ir lengvai užminkome tešlą. Ją dedame į šaldytuvą, kad atšaltų, nes kitaip neiškočiosime.
Pasiruošiame įdarą. Jį galime daryt iš to, ką mėgstame labiausiai. Šitam ėmiau:
250 g fermentinio sūrio
200 g rūkytos dešros (kumpio) (galima įdėti 200 g grybų)
100 g virtos dešros
prieskonių, žalumynų
druskos
3 skiltelės česnako
2 š. grietinės
2 š. majonezo
2 kiaušinių  (1 kiaušinio trynį palikti aptepimui)
Įdarui skirtą dešrą susmulkinti, sūrį sutarkuoti, sudėti likusius produktus, išmaišyti.
3/4 tešlos iškočioti ant kepimo popieriaus ([prieš tai jį išmatuoti ant skardos, nes turi tešlos šonai turi užsilenkti). Sudėti įdarą. Iškočioti iš likusios tešlos „dangtį“, apdengti juo viršų. Viršų subadyti. Pašauti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepti 20-25 min. Ištraukus aptepti kiaušinio tryniu ir vėl pašauti 3-5 min. Valgyti truputį pravėsusį, skanu ir šaltą.
Skanaus !
Dėkojame Vaidai Norvaišienei už receptą!
Komentuoti su „Facebook “

Ką apie tai galvoji

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.