Press "Enter" to skip to content

Rajoninė jaunųjų oratorių konferencija

IMG_3020+Vilte
Viltė Tamulionytė

„Reikalas tas, kad išmokti bet kokį kitą amatą, pakanka būti tokiam, kaip visi žmonės, tai yra sugebėti pagauti protu ir išlaikyti atmintyje tai, ką tau sako, arba tai, ką tau įkala, jeigu tu kvailas. Tam nereikia nei kalbos lankstumo, nei kalbėjimo lengvumo, juolab to, ko mes negalime gauti sau specialiai: gražaus veido, išraiškos, balso. Tuo tarpu oratorius privalo būti apdovanotas dialektikų sąmojingumu, filosofų mintimis, vos ne poetų žodžiais, teisininkų atmintimi, tragikų balsu, geriausių aktorių vaidyba. Štai kodėl žmonių giminėje nieko nėra taip reta, kaip tobulas oratorius.“

Taip romėnų filosofas Ciceronas apibendrino antikos laikų keliamus reikalavimus oratoriui.

Balandžio 16 d. Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijoje pirmą kartą mūsų rajone vyko jaunųjų oratorių konferencija tema „Aš didžiuojuosi gimęs Lietuvoje“. Renginyje dalyvavo svečiai iš Pasvalio Lėvens, Svalios bei Pajiešmenių pagrindinių mokyklų ir Pumpėnų gimnazijos. Dalyviai varžėsi 5–6 ir 7–8 klasių grupėse.

IMG_3016+Tadas+Vainickas-001
Tadas Vainickas

Renginys prasidėjo nuotaikinga daina „Nuostabi diena“ kurią, kartu su savo mokiniais atliko Pumpėnų gimnazijos mokytoja ir renginio vedėja O. Daugene. Jaunuosius oratorius vertino kompetentinga komisija: Panevėžio rajono Ramygalos gimnazijos anglų kalbos mokytoja ekspertė Z. Gėgžnienė bei Joniškėlio gimnazijos anglų kalbos specialistės R. Vasiliauskienė ir R. Garbštienė.

Konferencijos dalyviai angliškai pasakojo apie mūsų šalies grožį, istoriją, senąsias pilis. Didžiavosi savo gimtaisiais miestais, kalba, gyvenimo būdu.

Kol komisija skaičiavo balsus, žiūrovų ir dalyvių širdis virpino Pumpėnų ir Joniškėlio gimnazijų dainininkės.

Geriausiu kalbėtoju 5–6 klasių grupėje buvo pripažintas pumpėnietis Tadas Vainickas (mokytoja O. Daugene). Šiam penktokui atiteko ir kūrybiškiausio pristatymo titulas.

7–8 klasių grupėje neaplenkiama buvo Pasvalio Svalios mokyklos atstovė Viltė Tamulionytė (mokytoja R. Vaitekūnienė), kartu gavusi ir žiūrovų simpatijų prizą.

Visi dalyviai ir jų mokytojai apdovanoti padėkos raštais, o laimėtojai – „Oxfordo“ leidyklos vertingomis dovanomis.

Renginio organizatorės R. Garbštienė ir O. Daugene pasidžiaugė pirmosios konferencijos rezultatais ir pažadėjo kitais metais vėl sukviesti geriausius rajono mokyklų oratorius.

Rūta GARBŠTIENĖ

Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos

užsienio kalbų metodinio būrelio pirmininkė

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.