Press "Enter" to skip to content

Gegužinė Nereikoniuose iki „ pirmųjų gaidžių“

Pašėlusiu tempu bėga birželio dienos. Kaime pats šienapjūtės įkarštis. Atokvėpio nuo darbų valandėlę vis prisimename smagią vasaros sutiktuvių gegužinę, vykusią Švobiškio bendruomenės Nereikonių kaime. Ūkininkai Odeta ir Algirdas Rapkevičiai šventę organizuoti leido savoje sodyboje. Gegužinę buvo sumanyta organizuoti prisimenant kaip jos vykdavo seniau, tėvų ir senelių jaunystės metais. Seniūnaičio Stasio Vainausko iniciatyva paprastas arklio traukiamas vežimas buvo perdarytas į daug ilgesnį, kad tilptų kuo daugiau žmonių. Papuoštą vežimą vadeliojo skrybėlėtasis Andrius. Į vežimą susėdę atvažiavo nemažai gegužinės dalyvių iš Sabonių kaimo, o prie pat Nereikonių prie jų prisijungė ir dalis švobiškiečių. Atvykstančiųjų jau laukė kaip visada draugiški ir gerai nusiteikę nereikoniečiai. Šventę vedė ir pramogas organizavo sodybos šeimininkas Algirdas Rapkevičius, kažkada pats kurį laiką dirbęs kultūros darbuotojo darbą. Apie tai, kokios gegužinės vykdavo jos jaunystės metais, papasakojo šiame kaime gyvenusi švobiškietė Genutė Janonienė. Visiems buvo įdomu paklausyti, kaip anksčiau jaunimas linksmindavosi, kaip šokę, iki „ pirmųjų gaidžių“, tėvų prikelti kibdavo į ūkio darbus.

Gegužinėje dainavo prieš kelis mėnesius susikūręs Švobiškio kultūros namų moterų vokalinis ansamblis, kuriam vadovauja joniškėlietė Nijolė Stepulienė ir pirmąkart parodė ką išmokusios kultūros namų folkšoko grupės šokėjos. Šioje grupėje šoka įvairaus amžiaus moterys ir merginos, vadovaujamos Linos Bžėskienės. Atsidėkodami už koncertą, nereikoniečiai dainininkėms ir šokėjoms įteikė saldžius prizus, o bendruomenės pirmininkė-padėką ansamblio vadovei Nijolei ir jumoristinį „sertifikatą“ šokėjų grupei, kad tinkamos atstovauti bendruomenę renginiuose, kurį pasirašė Nereikonių vyrai.

Šventėje vyko atrakcionai, žaidimai, žmonės bendravo,vaišinosi pačių susineštomis vaišėmis, linksminosi iki paryčių. Nereikonių ūkininkai gegužinės dalyvius vaišino pagal senovines aludarių tradicijas pagamintu miežiniu alumi. Buvo atvykę svečiai iš kaimyninės Grūžių bendruomenės, su kuriais palaikome draugiškus ryšius.

Graži, aplinkinių kaimų žmones subūrusi, šventė vyko jau antrą kartą ir, tikimės, kad svetingi nereikoniečiai mus priims ir kitais metais, kad vasaros sutiktuvių šventė taps tradicine. Noriu padėkoti visiems, kas prisidėjo prie šventės organizavimo ir iki susitikimo kitą gegužį!

 Bendruomenės pirmininkė Elvyra Juknevičienė

Komentuoti su „Facebook “

One Comment

  1. tekila su citrina tekila su citrina 18 birželio, 2015

    Vieni pasislepe tusinas Joniskelio pakviest tai nereikia?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.