Press "Enter" to skip to content

Šakočio pyragas

20150514_131421
Tešlai reikės:
350 g cukraus,
350 g margarino,
1 a.š. vanilės ekstrakto,
7 kiaušinių (geriausia naminiai),
200 g miltų,
150 g krakmolo,
3 šaukštai grietinės,
žiupsnelio druskos,

Gaminimas:
Margariną pašildyti ir išsukti su cukrumi ir vanile. Atskirti kiaušinių trynius, po vieną juos įplakti. Įmaišyti miltus, krakmolą, grietinę. Kiaušinių baltymus išplakti su druska iki purumo, Įmaišyti į tešlą. Tešla turi būti grietinės tirštumo.
Tortinę iškloti kepimo popieriumi. Įpilti kelis šaukštus tešlos, paskirstyti tolygiai. Kepti iki 220 laipsnių temp. įkaitintoje orkaitėje (nustatyti viršaus kepimo funkciją). Kepti, kol paruduos. Užpilti dar kelis šaukštus tešlos ir vėl kepti. Taip kepant sluoksniuoti pyragą, kol nebeliks tešlos. Atvėsinti kambario temperatūroje (nors man skaniausias kaštas).
Skanaus!

Dėkojame Vaidai Norvaišienei už receptą!
Komentuoti su „Facebook “

2 Comments

  1. Gira Gira 7 birželio, 2015

    Prie to paties dar siūlau vaflius išsikepti.
    500 gramų bulvių;
    100 gramų grietinės;
    50 gramų pieno;
    50 gramų sviesto;
    2 kiaušiniai;
    4 kiaušinių triniai,
    druska, pipirai, muskato riešutas.
    Bulves išvirti, nulupti ir sumalti arba sugrusti. Į košę įpilti pieno ir išmaišyti (galima mikseriu). Puode kaitinti likusį pieną, kol ištirps. Įdėti druskos, pipirų, muskato riešuto. Mišinį plakti su bulvių koše, kol tešla taps vientisa. Į tešlą įdėti kiaušinius, trynius ir išmaišyti. Kepti.
    Prie vaflių labai tinka grybų padažas, grietinė.Skanūs ir vieni arba su žaliomis salotomis. Gero apetito!
    Pastaba. Niekur neperdozuokite muskato riešuto, nes dėl sėkloje esančios veikliosios medžiagos miristicino jo perdozavimas yra pavojingas. Pavartojusiam per daug muskato, žmogui gali pasireikšti, sustiprėjęs širdies plakimas, pykinimas ir t.t.

  2. Gira Gira 7 birželio, 2015

    Bekramsnojant pyragą, galima užsigerti ne tik kava ar arbata, bet ir gira.
    a) Citrinų girai reikia:
    2 – 3 citrinų;
    5 litrų vandens;
    400 gramų cukraus;
    50 gramų razinų;
    10 gramų mielių.
    Vanduo su cukrumi užvirinamas ir ataušinamas. Supilamos citrinų sultys bei sutarkuota jų žievelė, mielės išmaišytos su cukrumi ir supilstoma į butelius, dedant po kelias razinas. Užkimšti buteliai laikomi šaltoje vietoje. Po 3 dienų tinka gerti.
    b) Kmynų girai reikia:
    150 gramų kmynų;
    400 gramų cukraus;
    5 litrų vandens;
    10 gramų mielių;
    0,5 citrinos.
    Nuplauti kmynai užpilami vandeniu ir, uždengus puodą, pavirinami 30 minučių. Skystis nukošiamas, sudedama griežinėliais supjaustyta citrina, suberiamas cukrus. Skysčiui pravėsus, supilamos mielės ištrintos su cukrumi. Gira parauginama 2 paras šiltoje vietoje, tada nukošiama, supilstoma į butelius, užkemšama ir laikoma šaltoje vietoje. Gerti tinka po 3 dienų.
    c) Duoninei girai reikia:
    5 litrų vandens;
    1 kilogramo džiovintos juodos duonos;
    500 gramų cukraus;
    25 gramų razinų;
    50 gramų mielių.
    Užvirinus vandenį, sudedama duona ir pavirinama 15 minučių. Nuimtas nuo ugnies puodas, palaikomas 3 – 4 valandas. Duona nukošiama, į skystį suberiamas cukrus, sudedamos mielės ištrintos su cukrumi ir palaikoma 12 valandų, kol išrūgsta. Nugriebus putas, gira supilstoma į butelius, dedant kartu razinas. Tinka gerti po 2 – 3 dienų.
    Beje, visus Tėvelius sveikinu su Tėvo diena ir linkiu sėkmės gyvenime.

Komentuoti: Gira Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.