Press "Enter" to skip to content

KMI apskaičiavimas – visa tiesa apie Jūsų svorį

KMI apskaičiavimas – kūno masės indekso nustatymas skaičiuoklėje įvedus ūgį (cm) ir svorį (kg).

Kūno masės indeksas yra rodiklis, leidžiantis įvertinti, ar žmogaus svoris normalus, ar jis yra padidėjęs, ar jam yra rizika kentėti nuo lėtinės ligos – antsvorio, arba ypač padidėjusio svorio – I, II ar III laipsnio nutukimų.

KMI apskaičiavimas buvo sukurtas dar XVIII amžiuje Belgijos statistikos eksperto Adolpho Quetelet (1796-1874). Kūno masės rodiklio skaičiavimo išradėjo garbei šis metodas kartais dar vadinamas Quetelet indeksu. Dabar indeksas naudojamas kaip tarptautinis vienetas, skirtas apskaičiuoti žmogaus svorio ir ūgio proporciją.

KMI apskaičiavimas nėra sudėtingas procesas: siekiant išsiaiškinti individualią kūno masę tereikia svorį (kilogramais) padalinti iš ūgio (metrais), pakelto kvadratu. Verta atsiminti, jog KMI apskaičiavimas yra netinkamas vaikams, nėščiosioms ar profesionaliems sportininkams.

Skaičiuojant kūno masės indeksą sužinomos žmogaus fiziologinės ypatybės bei nutukimo procentas. Jei skaičiavimo procedūros metu gautas rezultatas viršija 30,0 KMI vienetų ribą, būtina kreiptis į profesionalus, nes šis skaičius praneša apie pirmo laipsnio nutukimą. Didėjant šiam rodikliui, didėja ir rizika sirgti įvairiomis ligomis ir turėti didelių problemų, susijusių su kūno svoriu.

Labai dažnai, patį pradinį, prie kompiuterių ekranų atliktą KMI apskaičiavimą, rekomenduojama aptarti su profesionaliais dietologais, treneriais ar gydytojais. Jie plačiau pakomentuos gautus rezultatus, suteiks naudingas rekomendacijas ir, jeigu reikės, paskirs tam tikrą gydymą.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.