Press "Enter" to skip to content

Tyrimai, padedantys išvengti klastingos ligos

Turbūt ne kartą girdėjote perspėjimus, jog nesveikas ir riebus maistas bei žalingi įpročiai yra tikras peilis mūsų sveikatai. Kad ir kaip besistengtumėme, kartais neišeina išvengti tokių maisto produktų ir patiekalų, savo sudėtyje turinčių nemažą cholesterolio kiekį. O ką jau kalbėti apie rūkalius, kurie kad ir kiek tūkstančių kartų sau yra pasižadėję mesti rūkyti, vis dar užsidega „bene paskutinę“ cigaretę. Bet kuriuo atveju, riebaus maisto vartojimas ir rūkymas šiandien tebėra viena pagrindinių priežasčių, dėl kurių net ir jauni žmonės yra pakertami klastingos ligos – aterosklerozės. Užkirsti kelią šiai ligai galime kiekvienas iš mūsų, jei kaklo kraujagyslių echoskopija bus atliekama periodiškai.

Aterosklerozė – miego arterijos pažeidimų pasekmė

Aterosklerozė – tai lėtinė liga, kurios metu kraujyje aptinkamas ryškus cholesterolio ir kitų riebalų perviršis. Arterijų sienelės yra padengiamos kalcio junginių plokštelėmis, dėl kurių ilgainiui siaurėja kraujagyslių spindis. To padarinys: kraujagyslėms vis sunkiau organizmą aprūpinti deguonimi ir būtinomis maisto medžiagomis, atsirandantys skausmai galvoje, tvinksėjimas, spengimas ausyse ir, žinoma, ko ne baisiausias iš visų – įvykstantis infarktas.

Kaklo srityje esančios ypatingai svarbios miego arterijos krauju maitina smegenis. Valgant riebų maistą, rūkant, vykstantis kraujagyslių siaurėjimo procesas įtaką daro ir šiai arterijai, dėl kurios sumažėjimo vėliau ir galima sulaukti tragiškų sveikatos sutrikimų.

Nepastebimos ligos diagnozavimas gali išsaugoti gyvybę

Cholesterolio, nikotino ar kitų blogųjų medžiagų kaupimasis ant kraujagyslių, deja, yra įprastai nepastebima liga. Jos taip lengvai vieną dieną atsikėlęs nepastebėsi. Aišku, yra keletas apie tai signalizuojančių simptomų, kurie gali išduoti šios ligos egzistavimą ir jie jokiu būdu negali būti ignoruojami.

Jei dažnai kenčiate dėl galvos svaigimo, galvos skausmo, jums sutrinka pusiausvyra, spengia ausyse, naktimis negalite išsimiegoti, jaučiatės pavargę, nieko nelaukus rekomenduojama atlikti kaklo kraujagyslių echoskopiją.

Kasmet visame pasaulyje tūkstančiams žmonių atliekama kaklo kraujagyslių echoskopija tampa tuo atskaitos tašku, kurio pagalba galima laiku diagnozuoti klastingą miego kaklo kraujagyslių ligą, aterosklerozę, ir paskirti tinkamą jos gydymą.

Nenumokite ranka į savo sveikatą, juolab kad kaklo kraujagyslių echoskopija nėra nei skausminga, nei ilga procedūra. Šio tyrimo dėka pastebimi klastingų ligų rizikos faktoriai ir randami tokie sprendimo būdai, kurie leidžia mėgautis gyvenimu dar ilgą laiką.

Komentuoti su „Facebook “