Press "Enter" to skip to content

Jaunimas paminėjo Lietuvos karių dieną

Lapkričio 19 d. Joniškėlio Igno Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokyklos sporto salėje vyko rajoninės sporto žaidynės, skirtos paminėti Lietuvos karių dieną. Pagal žaidynių nuostatus komandoje turėjo būti keturi nariai: trys vaikinai ir mergina. Dalyvių laukė kariniai normatyvai, šaudymas ir estafetė.

Žaidynėse dalyvavo Pasvalio P. Vileišio, Joniškėlio G. Petkevičaitės-Bitės, Pumpėnų ir Vaškų gimnazijų komandos, Joniškėlio Igno Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokyklos ir jaunųjų policijos rėmėjų komandos.

Sveikinimo žodį tarė mokyklos direktorius Vytautas Jurėnas. Sėkmės ir ištvermės žaidynių dalyviams linkėjo KASP Vyčio apygardos 5-osios rinktinės 503 kuopos vadas kapitonas Modestas Lapienis ir Lietuvos šaulių sąjungos Panevėžio 5-osios Alfonso Smetonos šaulių rinktinės vadas atsargos pulkininkas Vladas Petkevičius.

Pasvalio 503 kuopos kariai savanoriai pristatė atvežtus lengvuosius ginklus, mielai bendravo su besidominčiais.

O kokie sporto pasiekimai gali būti be kasdienės mankštos? Nuotaikingą „karišką“ mankštą parodė Joniškėlio Igno Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokyklos mokiniai.

Išrikiavus visas aštuonias komandas, buvo pristatyti komandų vadovai. O komandų kapitonams teko traukti savo eilės numeriuką.

Varžybų vyriausiasis teisėjas Pasvalio 503 kuopos vadas kapitonas Modestas Lapienis išsamiai paaiškino ir parodė, kaip teisingai atlikti atsispaudimus ir atsilenkimus, pabrėžė, kad karys dažnose situacijose turi vadovautis būti ne tik fizine jėga, bet ir protu. Tuo dalyviai įsitikino dalyvaudami neįprastoje estafetės rungtyje.

Varžybos prasidėjo karinių normatyvu rungtimis. Tai sunkiausios užduotys, parodančios, kiek kiekvienas komandos narys yra fiziškai pasirengęs. Atsispaudimų rungtyje nepralenkiami buvo Pasvalio P. Vileišio gimnazijos moksleiviai Egidijus Jarašūnas (75 kartai per 2 min.), Modestas Dulevičius ir Joniškėlio I. Karpio ŽŪPM moksleivis Mykolas Jarmuška. Iš merginų stipriausia buvo Joniškėlio G. Petkevičaitės-Bitės gimnazijos moksleivė Vilija Parimskytė. Ji per 2 min. atliko 36 atsispaudimus ir 46 atsilenkimus. Iš vaikinų daugiausia atsilenkimų padarė Joniškėlio G. Petkevičaitės –Bitės gimnazistas Mindaugas Balnionis – 72 kartus per 2 minutes.

O koks karys be taiklios akies? Šaudymo rungtyje taikliausieji buvo Vaškų gimnazijos komanda: Gabrielė Ožalinskaitė, Donatas Lungis, Arnoldas Ožalinskas ir Mindaugas Morkevičius.

Didžiausio komandos susitelkimo pareikalavo estafetė. Dalyviai turėjo per 1 minutę įsidėmėti ant palapinsiaustės padėtus daiktus ir, nubėgę į kitą salės galą, sudėlioti juos tiksliai taip , kaip matė. Buvo fiksuojama, kuri komanda greičiau, operatyviau ir tiksliau atliks duotą užduotį.

Susumavus kiekvieno komandos dalyvio karinių normatyvų rungčių, šaudymo ir estafetės rezultatus, paaiškėjo nugalėtojai: Joniškėlio G. Petkevičaitė-Bitės gimnazijos komanda – I vieta, Pumpėnų gimnazijos komanda – II vieta, Pasvalio P. Vileišio komanda – III vieta.

KASP Vyčio apygardos 5- osios rinktinės 503 kuopos vadas kpt. Modestas Lapienis

nugalėtojams įteikė diplomus ir atminimo dovanėles.

Dėkojame dalyviams ir organizatoriams. Kitais metais Karių dienai skirtose sporto žaidynėse laukia dar daugiau netikėtumų.

Joniškėlio I. Karpio ŽŪPM neformalaus švietimo organizatorė Vaida Šeškienė

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.