Press "Enter" to skip to content

Gera dalintis…

Praeitų metų lapkričio mėnesį Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijoje buvo pradėta akcija „Dovanokime džiaugsmą…“ Ji tęsėsi iki pat Šv. Kalėdų. Akciją sugalvojo gimnazijos mokinių taryba. Jiems padėjo direktoriaus pavaduotoja Raimonda Vasiliauskienė ir socialinė pedagogė Vilma Titienė.

IVa klasės mokinė Vilija Parimskytė nupiešė reklaminį plakatą „Suteik žaisliukui antrą gyvenimą – padovanok jį tam, kuris jo neturi…”, kuriuo kvietė prisijungti visą gimnazijos bendruomenę prie vykdomos akcijos. Mokiniai, tėveliai, mokytojai dovanojo pliušinius žaislus, lėles, žaislines mašinas, traktorius. Gautus žaislus dėjo į Edvinos Baltaragytės ir Gabijos Montvydaitės pagamintą ir papuoštą kartoninę dėžę. Pastaroji priminė žmogeliuką, kuris mažas, bet jo širdis ir vidus perpildytas gerumu. O gerumu reikia dalintis… Kuriant šią dėžę buvo stengiamasi sukurti mažą stebuklą, kuris džiugintų visų akis ir širdis. Akys mato kiekvieną, kuris dalinasi savo gerumu, o rankos simbolizuoja rūpestį, norą apglėbti tuos, kuriems trūksta džiaugsmo, šilumos, supratimo.

Joniškėlio seniūnijos seniūnas Sigitas Ilgutis nupirko dovanų maišelius, į kuriuos buvo supakuoti žaislai. Socialinės darbuotojos Ieva Petrauskaitė, Snieguolė Gruzinskienė ir Birutė Brazienė padėjo sudaryti šeimų sąrašus, kurias rekomendavo aplankyti ir žaislais pradžiuginti jų atžalas.

Visos dovanos buvo išdalintos iki Naujųjų metų. Dalis pliušinių žaislų buvo nuvežta į Grūžių vaikų globos namus. Smagu, kad galime pradžiuginti mažuosius.

Gruodžio mėnesį buvo vykdoma dar viena gerumo akcija „Žaisliukas eglutei“, kurioje buvo renkami žaislai gimnazijos eglei papuošti. Abejingų nebuvo. Kas vieną puošmeną, o kas visą rinkinį nešė ir dėjo į specialią akcijos dėžę. Didžiąsias metų šventes pasitikome atsinaujinusia, visų mūsų suneštais žaislais pasipuošusia eglute.

Edvina BALTARAGYTĖ

IV gimnazinės klasės mokinė

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.