Press "Enter" to skip to content

FizasBioChemis vėl gimnazijoje

Pavasaris mokiniams dažnai asocijuojasi su mokyklos baigimu, egzaminais. Tačiau kartais mokslas ir žinių patikrinimas nėra vien sausas, daug jėgų, laiko ir kantrybės reikalaujantis darbas. Šiais laikais vis dažniau norisi, kad mokiniams taptų įdomus ne tik rezultatas, o ir pats mokymosi procesas. Jau šeštą kartą Joniškėlio Gabrielės Petkevičiatės-Bitės gimnazijoje praūžė gamtos mokslų konkursas „FizasBioChemis“. Šis konkursas tai puiki galimybė įvairaus amžiaus mokiniams pademonstruoti savo žinias, įgūdžius. „FizasBioChemis“ tikrai žinomas ne tik Pasvalio rajono mokykloms, jame mielai dalyvauja mokiniai iš kitų Lietuvos miestų ir rajonų.

Šiais metais konkurse dalyvavo 14 mokyklų iš Pasvalio rajono, Panevėžio, Kupiškio, Joniškio ir Žagarės. Tarusavyje varžėsi 25 komandos trijose grupėse: 7-8 , 9-10 ir 11-12 klasių koncentruose. Mokiniai visą valandą sprendė integruotą biologijos, fizikos ir chemijos užduotį.

Mokytojams tuo metu buvo organizuotas seminaras „ Individualios mokinio pažangos vertinimo įrankiai“. Jame Joniškėlio Gabrielės Petkevičiaitės-Bitės gimnazijos gamtos mokslų ir matematikos ir technologijų mokytojos dalinosi patirtimi, kaip matuoti individualią mokinio pažangą, pristatė motyvuojančias veiklas pamokoje.

Atlikę užduotis mokiniai vėl rinkosi į klases ir atliko kūrybinę užduotį „Antireklamų kūrimas“. Atntireklamas reikėjo sukurti apie mums puikiai žinomus ir kasdien naudojamą buitinę chemiją (skalbimo miltelius, minkštiklius) ir visų taip mėgstamus traškučius. Ši užduotis padeda atskleisti mokinių išradingumą, kūrybiškumą, skatina naujas idėjas. Kūrybiniai darbai daromi jau ne savo mokyklų komandose, bet su naujais komandos nariais iš kitų mokyklų. Taigi kūrybinis darbas padeda susirasti naujų draugų ar sutikti seną pažįstamą.

Kūrybinius darbus komandos pristatė aktų salėje. Darbai buvo fantastiški, kūrybiški, linksmi, originalūs. Labai stebino mokinių mintys: „nemėtykim nuorūkų miške, nes voverės nerūko“, „sniegas tirpsta, o šiukšlės ne“, „nebūk kriauklė, negerk coca cola“ ir pan. Jos rodo, kad šiuolaikinės technologijos neatėmė iš mokinių kūrybiškumo.

Šis konkursas ypatingas tuo, kad jis kiekvienais metais pritraukia vis daugiau mokyklų. Per visus šešerius jo gyvavimo metus Joniškelio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijoje apsilankė daugybė mokytojų ir beveik 500 mokinių. Konkurso iniciatorė biologijos mokytoja R. Karpavičienė nuoširdžiai pasidžiaugė tokia sėkme ir tuo, kad kasmet prisijungia vis naujų mokyklų, taigi, konkursas kažkuo traukia. O jei kiekvienais metais atvažiuoja ir tos pačios mokyklos, vadinasi, viską darome gerai.

Konkurso rengėjai be galo dėkingi rėmėjams: Joniškėlio miesto seniūnijai, UAB „Kompeta“, AB „Pasvalio žemtiekimas“, žemės ūkio kooperatyvui „Baltas lašas“ bei UAB „Maistas.lt“. Taip pat malonu pasidžiaugti gimnazijos mokiniais, kurie ne tik globojo mokyklų komandas konkurso metu, bet tik jų dėka mokykla išvakarėse tapo kitokia: gražesnė, patrauklesnė. Prie konkurso sėkmės prisidėjo visa mokyklos bendruomenė: administracija, mokytojai, mokiniai, aptarnaujantis personalas. Dirbant komandoje ir turint tikslą viską galima padaryti.

Lietuvių kalbos mokytoja

Jurgita Vaišnienė

Komentuoti su „Facebook “

One Comment

  1. vaide vaide 3 gegužės, 2016

    Tai labai puiku.Pagaliau sugrįšime prie popieriaus.Savaime ne laikraštinio.Nesenai mačiau ,rodos Kelmickaitės laidą apie lietuvius gyvenančius Norvegijoje.Koks save gerbiantis žvejas ar pardavėjas gali leisti į vandenį plastmasę.Turim labai gerų pavyzdžių.Paprasčiausiai reikia jais IŠMOKTI naudotis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.