Press "Enter" to skip to content

Svari jauno talento pergalė

Tylus, kuklus, dažniausiai susimąstęs, ramiai bendraujantis vaikinas iš Meškalaukio kaimo. Toks yra Girmintas Grašys – Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos abiturientas. Atvertę bet kurio dalyko jam priklausantį sąsiuvinį, greta uždavinių sprendimo ir konspektų jūs tikrai rasite „galeriją“ įvairiausių figūrų ir keisčiausių siužetų.

Girminto kūrybinis talentas ėmė ryškėti dešimtoje klasėje. Vaikinas pradėjo noriai dalyvauti piešinių konkursuose, dailės olimpiadose. Kiekvienam savo kūriniui Girmintas skyrė žymiai daugiau dėmesio ir energijos negu kiti, tad darbštus moksleivis ėmė sparčiai augti kaip kūrėjas.

Girminto kūriniai grafiški, labai išraiškingi bei ekspresyvūs. Jie pasižymi puikiu, labai stipriu piešiniu. Siužetai turtingi, siurrealistiški, fantastiški, dažnai dramatiški. Tiksliuose Girminto piešiniuose dažni paukščio, laiptų, kalnų ar bedugnių motyvai ir, žinoma, žmonių figūros, veidai, rankos. Mėgstamiausios piešimo priemonės – markeriai, tušas, grafitas.

Šių metų rajoniniame dailės olimpiados etape Pasvalyje Girmintas užėmė pirmą vietą ir išvyko į respublikinį dailės olimpiados etapą Alytuje. Čia teko konkuruoti su beveik 80 geriausių jaunųjų dailininkų iš visos Lietuvos. XXII Lietuvos mokinių dailės olimpiados tema – „Mano namai”. Vertinimo komisija, kurią sudarė žinomi Lietuvos dailininkai, meno pedagogai, buvo sužavėta gyva, veržlia, žaižaruojančia Girminto kūryba. Olimpiados užduotį jis sprendė kitaip nei visi, ir namų temą interpretavo savaip. Ir tai dar kartą įrodo, jog tikras talentas nemėgsta nuvalkiotų šablonų ar klišių. XXII Lietuvos mokinių dailės olimpiadoje Alytuje Girmintas laimėjo III vietą.

Dabar gimnazistui prieš akis – abitūros egzaminai ir gyvenimo kelio pasirinkimas. Gal sėkmė olimpiadoje paskatins jį siekti dailės studijų? Viskas priklausys nuo jo paties, tačiau esame tikri, jog Girmintas ir toliau pieš, nesustos, nes kūrybos kibirkštis jau įžiebta.

Laisvė RAZMIENĖ

 

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.