Press "Enter" to skip to content

Draugais būti verta!

Gegužės 25 dieną Joniškėlio Girelės medžiotojų būrelio buveinėje vyko prevencinis renginys „Būkime draugais“. Jį organizavo Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pasvalio rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio specialistė Aušra Beltienė ir vyresnioji specialistė Jurgita Packevičienė kartu su Lietuvos šaulių sąjunga, jaunaisiais šauliais ir jaunaisiais policijos rėmėjais. Renginyje dalyvavo 8–9 klasių moksleivių komandos iš Joniškėlio Gabrielės PetkevičaitėsBitės, Pumpėnų gimnazijų, Pasvalio Svalios ir Lėvens pagrindinių mokyklų, pastarosios ugdymo įstaigos Ustukių pagrindinio ugdymo, taip pat Grūžių vaikų globos namų, Saločių Antano Poškos pagrindinė mokyklos, Joniškėlio ir Pasvalio jaunųjų policijos rėmėjų komandos.

Prevencinis renginys „Būkime draugais“ organizuojamas jau septintą kartą. Juo siekiama į visuomenės saugumo užtikrinimo procesą įtraukti moksleivius ir jaunuosius šaulius, skatinti bendradarbiavimą su policijos darbuotojais, užsiimti aktyvia ir naudinga veikla.

Renginys prasidėjo nuotaikingais Joniškėlio Gabrielės PetkevičaitėsBitės gimnazijos 1a klasės mokinių šokiais. Jį vedė jaunieji šauliai ir policijos rėmėjai Kasparas Mackevičius bei Lukas Žalkauskas. Į Girelę atvyko ir dalyvius sveikino Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pasvalio rajono policijos komisariato viršininkas Dalius Prakuraitis, Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Vida Stokienė, Joniškėlio medžiotojų būrelio „Girelė“ pirmininkas Marius Martišius, Joniškėlio seniūnas bei Šaulių sąjungos Pasvalio 7-osios kuopos vadas Sigitas Ilgutis.

Pirmoji renginio užduotis – orientacinis 3 kilometrų bėgimas Girelės miškelio takeliais ir kirtimais. Be to, bėgimo dalyviai turėjo surasti paslėptą simbolį. Šioje rungtyje dalyvavo ne tik moksleiviai, bet ir komandų vadovai, auklėtojai, socialiniai pedagogai, jauniesiems policijos rėmėjams vadovavusios policijos pareigūnės Jurgita Packevičienė ir Aušra Beltienė. Po bėgimo komandos turėjo pristatyti sugalvotas linksmąsias ar sportines užduotis kitoms komandoms ir kartu jas atlikti.

Pirmieji savo užduotį pristatė Pumpėnų komandos atstovai – varžovai turėjo atspėti kokia sportinių varžybų priemonė yra paslėpta voke, o už kiekvieną užuominą reikėjo daryti po dešimt atsitūpimų. Antrą užduotį pateikė Joniškėlio gimnazistai – reikėjo surasti miške išdėliotus dešimt komandoms priklausančių daiktų. Grūžių vaikų globos namų gyventojai visiems dalyviams liepė atlikti po dešimt šuoliukų. Svalios pagrindinės mokyklos mokiniai sugalvojo, kad jų varžovai su šaukštu turi prinešti vandens į komandos vadovo stiklinę. Nelengva buvo atlikti Saločių Antano Poškos vidurinės mokyklos komandos užduotį – komandos privalėjo išsipainioti iš virvių. Jaunieji Pasvalio policijos rėmėjai pasiūlė su šaukštu, kuriame buvo padėtas saldainis, nubėgti nurodytą atstumą ir grįžus atgal, visiems draugiškai skanėstą suvalgyti. Ustukių pagrindinio ugdymo skyriaus mokinių nurodymu, vaikinai darė atsispaudimus, o merginos – atsilenkimus. Joniškėlio jaunieji policijos rėmėjai sugalvojo „deginančią“ užduotį – iš miško visi renginiai dalyviai turėjo atnešti po dilgėlę.

Visas užduotis atlikę renginio dalyviai, susirinko prie šaulių ir policijos pareigūnų paruošto draugų stalo, kur ragavo gardžios kareiviškos košės ir vaišinosi saldumynais.

Jurgita PACKEVIČIENĖ, rajono policijos komisariato Viešosios policijos prevencijos poskyrio vyresnioji specialistė Rajono policijos komisariato archyvo nuotraukos.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.