Press "Enter" to skip to content

Medį „ištaškė“ į šipulius

Žaibas daugumai iš mūsų asocijuojasi su įspūdingu ir vaizdingu gamtos reiškiniu, kurį smagu stebėti pro langą. Tačiau tie, kam teko su juo susidurti akis į akį žino, jog tai mirtina stichija. Tuo šiandien galėjo įsitikinti ir joniškėliečiai.

Pranašautas popietinis ketvirtadienio škvalas Joniškėlį palietė tik savo pakraščiu, tad didesnių nuostolių, niekas nepatyrė.

Viskas tuo būtų ir pasibaigę, jei ne žaibo smūgis į miesto sode augusi uosį. Žaibas, o tiksliau jo padariniai nustebino ir daug ką mačiusius senolius. Iškrovos būta tokios stiprios, kad keliolikos metrų aukščio medis, tikrąja to žodžio prasme, buvo ištaškytas į gabalus. Keliasdešimt kilogramų sveriančios atplaišos buvo išmėtytos beveik keturiasdešimties metrų spinduliu. Įspūdingai ir kartu grėsmingai atrodė „strėlės“ – nuo sprogimo bangos į žemę susmigę medžio gabalai.

Šį nekasdienį reiškinį savo akimis matė joniškėlietis Antanas Satkus. Mokslininkas kaip tik tuo metu dviračiu važiavo per miesto sodą, kai staiga plykstelėjo žaibas.

– Mėlynos liepsnos pliūpsnis, didelio artilerijos pabūklo šūvį primenantis sprogimas ir … medinis „fejerverkas“… Viskas vyko prieš pat akis. Kadangi esu tarnavęs artilerijoje, trenksmas manęs neišgąsdino, tačiau padėkojau Aukščiausiajam už tai, kad suteikė galimybę išvysti nekasdienį reiškinį ir už tai, kad nepataikė į mane, – sakė Antanas Satkus.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.