Netikras zuikis su obuoliais

Labai skanus ir sultingas maltos kiaulienos netikras zuikis su obuoliais patiks visai šeimai.

Vienam netikram zuikiui su obuoliais iškepti reikės:

pailgos kepimo formos talpa 1.8 l.;

800 g. malto kiaulienos kumpio;

3 riekelių juodos duonos (naudojome „Ajarų“);

50 ml. pieno;

2 obuolių;

2 morkų;

1 svogūno;

2 skiltelių česnako;

2 kiaušinių;

Žiupsnelio kvapiųjų maltų pipirų;

Žiupsnelio druskos;

Žiupsnelio džiovintų čiobrelių;

Žiupsnelio džiovintų raudonėlių;

Duonos riekeles dedame į didelį dubenį užpilame pienu ir paliekame 5 minutėms išbrinkti. Išbrinkusias duonos riekeles sutriname, svogūną nulupame ir sukapojame kubeliais, česnako skilteles sutarkuojame. Dedame maltą mėsą, mušame kiaušinius, įtarkuojame „burokine“ tarka nuskustus obuolius, morkas, pabarstome druska, pipirais, džiovintais smulkintais čiobreliais, raudonėliais jei reikia ir kitais mėgiamais prieskoniais. Viską gerai išminkome rankomis.

Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros.

Paruoštą masę dedame į kepimo popieriumi išklotą pailgą kepimo formą arba galima masę tiesiog dėti ant kepimo popieriaus ir susukti. Kepame įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių.

Labai skanus valgyti tiek šiltas tiek šaltas, patiekiame kartu su mėgiamomis salotomis.

lifelorjuslogo

Daugiau puikių receptų rasite: life.lorjus.com            

Komentuoti su „Facebook “

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.