Press "Enter" to skip to content

Projektas „Mano gyvūnai“

Spalio 4-oji– Pasaulinė gyvūnų globos diena. Minint šią datą gimnazijoje buvo įgyvendintas projektas „Mano augintinis“. Jo tikslas- siekti, kad mokiniai pajustų žmogaus ir gyvūnijos ryšį, ugdytųsi pagarbą ir globos jausmą gyvybei.

Pradinių klasių mokiniai kartu su mokytojomis prasmingai dirbo keletą dienų. Pirmokai piešė savo augintinius, antrokai fotografavo ir trumpai pristatė savo mažuosius draugus, rašė jiems palinkėjimus, lankstė iš popieriaus katinėlius, trečiokai rinko ir sistemino informaciją apie savo augintinio veislę bei rūšį,  ketvirtokai rašė rašinėlius apie savo šeimos keturkojus ar sparnuotus draugus.

Projekto metu buvo kalbama ne tik apie savo augintinius, bet ir apie kitus Žemėje esančius gyvūnus, žmonių elgesį su jais. Mokiniai sužinojo įdomių faktų apie gyvūnus, atsakinėjo į viktorinos klausimus, diskutavo.

Didelis dėmesys buvo skirtas beglobiams gyvūnams, kuriems mes galime ir turime padėti. Viso projekto metu jiems buvo renkamos lėšos. Mokiniai suvokė šių pinigėlių svarbą ir paaukojo net 116 eurų. Paskutinę projekto dieną klasėse vaikai tarėsi, kokioms draugijoms juos paskirti. Buvo nutarta surinktas lėšas padalinti į tris dalis: Panevėžio gyvūnų globos draugijai, „Penkta koja” ir „Lesė” gyvūnų prieglaudoms.

Dėkoju visiems už dalyvavimą projekte ir suaukotas lėšas beglobiams gyvūnams.

Mokytoja Ilona Volungevičienė

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.