Press "Enter" to skip to content

Mikės Pūkuotuko ir jo draugų gimtadienis

Meškalaukio vaikučiai šventė legendinio Mikės Pūkuotuko ir jo draugų 90-ąjį gimtadienį. Rašytojas Alenas Aleksanderis Milnas, matydamas, kad jo sūnus taip pamilo zoologijos sode gyvenantį meškiuką, kad net jo vardu ėmė vadinti ir savo žaislus, ėmė rašyti pasakojimus apie Mikę Pūkuotuką. Taip 1926 metais atsirado knyga, kurią pamėgo ne tik jo sūnus, bet ir viso pasaulio vaikai.

Nors Mikė Pūkuotukas sako, kad jo protelis mažas, bet mintys yra labai didelės: „Laimingiausia mano diena ta, kurią praleidau su tavim. Todėl šiandien – mano laimingiausia diena.“ Šiuo paprastu laimės receptu meškutis jau 90 metų dalinasi su milijonais vaikų visame pasaulyje.

Ačiū vaikučiams, kurie myli knygeles. Jie kartu su vadove Daivute Dokšiene bibliotekai padovanojo pačių padarytą labai gražų Mikės Pūkuotuko paveikslėlį, kuris džiugins bibliotekininkės ir lankytojų širdis.

Į gimtadienį susirinkę vaikai žiūrėjo animacinius Mikės Pūkuotuko istorijas pasakojančius filmukus, klausėsi jo gimtadieniui sukurtų dainelių, žaidė, dalyvavo viktorinoje, ragavo gimtadienio pyrago, o svarbiausia – iš bibliotekos namo paskaityti parsinešė Aleno Aleksanderio Milno knygą apie Mikės Pūkuotuko ir jo draugų nuotykius.

Gyvuok ilgai, ilgai, mielas meškuti!

Genė RAKAUSKIENĖ bibliotekininkė 

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.