Press "Enter" to skip to content

„Gerumo angelas“ suvienijo Joniškėlio gimnaziją

„Žmogus paklausė savo angelo: – Kodėl visuomet, kai man gera, tu eini greta ir smėlyje matomos dvi eilės pėdų – mano ir tavo. O kuomet pasidaro blogai, tu palieki mane vieną ir smėlyje lieka tik mano pėdų žymės. Angelas atsakė: – Kai tau blogai, aš nešu tave ant rankų.“

Ši pasakėčia tapo prieš Kalėdas Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijoje vykusios labdaros ir paramos popietės „Gerumo angelas“ leitmotyvu. Jau trečius metus iš eilės organizuojamas renginys ne tik padeda sunkiai sergantiems moksleiviams ar jų šeimos nariams, bet ir labai gražiai suvienija visą gimnazijos bendruomenę bendram kilniam tikslui.

Popietė vyko šviesioje, neatpažįstamai renovuotoje gimnazijos salėje, kuriai ypatingo jaukumo suteikė nemenkas būrys čia susirinkusių, šventiškai nusiteikusių svečių: gimnazistų, mokytojų, tėvelių, vietos verslininkų.

Visus maloniai nuteikė pušalotiečių kanklininkių melodijos. Mokytojos L. Vaitkevičienės vadovaujamo poetinio teatro parodyta programa „Sugalvok man vakarą su žiburiu…“ paskatino susimąstyti apie būties trapumą, penktokų bei pradinukų popchorų dainelės privertė nusišypsoti net didžiausius paniurėlius, o kai mokytojų ansamblis užtraukė Gyčio Paškevičiaus dainą „Mano kraštas“ – iš jaudulio pašiurpo ne vieno klausytojo oda.

Svarbiausia popietės intriga – Vaidos Garnytės azartiškai vestas aukcionas, kur buvo parduodami mokinių, mokytojų ir net tėvų sukurti darbai: kalėdiniai žaisliukai, žvakidės, pintinės, rankinės, keramikos bei floristikos dirbiniai, meninės fotografijos ir paveikslai.

Visų siūlomų daiktų pradinė kaina – vienas euras – per aukcioną šoktelėjo keliasdešimt kartų. Nemažai dėmesio sulaukė jaunųjų keramikų sukurta angelų kolekcija, o itin subtiliai dailės mokytojos sukurtas „Žvaigždžių angelas“ tapo bene geidžiamiausia popietės preke. Nemažai aistrų kilo dėl Ingridos Vilimienės rankų darbo rankinės. Po jos aukciono tempas sulėtėjo ir atrodė, jog niekas nebeprivers plačiai atverti piniginių. Tačiau pakako susirinkusiesiems išvysti dyliktokės Loretos Balnionytės tapybos darbą „Pieva“ ir užvirė „Sotheby’s“ aukciono verta kova. Už gimnazistės paveikslą buvo paklota didžiausia tos popietės suma – 78 eurai.

Iš viso per gerumo popietę surinkta 1539 eurai. Jie atiteko aštuntoje ir dešimtoje klasėje besimokantiems, rimtų sveikatos problemų turintiems Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos mokiniams (tiek paramos gavėjai, tiek jų tėvai pageidavo, kad nei pavardės, nei kamuojančios bėdos nebūtų viešai skelbiamos).

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.