Press "Enter" to skip to content

Kiekvienam Lietuvos vaikui – po kompiuterį!

Idėja, kad kiekvienam Lietuvos vaikui bus padovanota po tautinį kostiumą nebuvo labai sėkminga. Priešingai sutiktas pasiūlymas kiekvienam vaikui padovanoti po kompiuterį. Skamba kiek neįtikimai? To ėmėsi iniciatyvininkų grupelė, kurios tikslas, kad kiekvienas šalies vaikas gautų po mini kompiuterį, kuriuo galėtų ne tik žaisti, tačiau ir mokytis. Dovanojami arduino bei raspberry pi mini kompiuteriai, kurių veikimui reikalingi kur kas didesni prietaisai, tad nuoširdžiai prašoma savivaldybių prisidėti prie iniciatyvos ir suteikti vaikučiams galimybę naudotis viešaisiais miesto kompiuteriai, jeigu jie jo neturi namuose.

Maža akcija – didelė nauda

Bill Gates pirmasis pasakė žodžius, kad kiekvieno žmogaus namuose privalo būti po kompiuterį. Ir jis neišskyrė turtingų, kurie gali sau leisti įsigyti šį daiktą. Priešingai, akcentuojama, kad kompiuterį turėtų gauti visi, kurie nori palengvinti sau gyvenimą. Šios gražios akcijos tikslas ir yra, kad nepriklausomai nuo galimybių kiekvienas vaikas gautų po mini kompiuterį, išmoktų juo naudotis, kuris naujus, mažus stebukliukus ir galbūt ateitį sieti su programavimu arba robotika.

Kodėl tokia akcija reikalinga?

Pasaulis labai intensyviai juda į priekį ir tie, kurie nemoka naudotis kompiuteriais – visada vienu žingsniu žengia lėčiau ir ateityje susirasti kvalifikuotus darbus gali būti labai sudėtinga. Juk kompiuterizuota visuomenė sunkiai įsivaizduoja savo kasdienybę be kompiuterio. Akcijos tikslas parodyti vaikams, kad kompiuteriai yra labai smagūs, tačiau tuo pačiu išmokti juos naudotis įranga, kuri leidžia atlikti net ir pačius sudėtingiausius darbus. Galbūt mažieji, kurie iki šiol neturėjo galimybės naudotis kompiuteriu, atras savo talentą ir pamatys, kad tai įranga, kuri jų gyvenime bus labai svarbi.

Vietoj to, kad būtų ugdoma senomis tradicijomis gyvenanti visuomenė – svarbiausia padėti naujai kartai koja kojon žengti su pasauliu ir būti inovatyviais. Šie mini kompiuteriai kainuoja nedaug, tačiau su jais galima atlikti labai daug įvairiausių veiksmų, išmokti labai daug naujų dalykų. Mokymuisi ribų nėra ir kompiuteris bus tas stimulas, kuris skatina ieškoti savęs.

Plačiau apie akciją: www.kompiuteriukai.lt

Komentuoti su „Facebook “