Press "Enter" to skip to content

Viltis rasti gyvą dingusį Karolį Kergę žlugo

Apie be žinios dingusį, po Mongoliją ir Rusiją autostopu keliavusį joniškėlietį Karolį Kergę praeitą savaitgalį sužinojo visa Lietuva. Daugiau nei dvi savaites jokių žinių iš jaunuolio negavusi šeima ir draugai pagalbos kreipėsi į atsakingas institucijas bei visuomenę.

Karolio bičiuliai netruko išsiaiškinti, kad Altajuje rastas jo pasas ir kuprinė, o telefono, piniginės bei kitų daiktų pasigesta. Rasti ir liudininkai, bendravę su vaikinu. Karolio draugai net paskelbė 100000 rublių (maždaug 1500 eurų) premiją už informaciją, padėsiančią surasti dingusįjį.

Deja, visos viltys žlugo. Šeštadienį Altajaus Respublikos policija pranešė, kad Ongudajaus rajone, netoli Inegenio kaimo, Kartūnės upėje buvo rastas K. Kergės kūnas. Netrukus šį pranešimą patvirtino ir Lietuvos respublikos ambasada Rusijoje.

Kaip  sakė paieškas organizavę bičiuliai, jų žiniomis, srovės nešamą kūną pastebėjo arkliaganiai. Jie jį sekė kelis kilometrus, kol pasitaikius progai ištraukė į krantą.

Kad palaikai tikrai lietuvio, Rusijos žiniasklaidai patvirtino vietos teisėsaugos pareigūnai. K. Kergės kūnas šiuo metu yra išsiųstas ekspertams, kurie turėtų nustatyti tikslią mirties priežastį ir laiką.

Joniškėlietis Vilniaus universitete baigė fizikos mokslus. Vėliau – išlyginamąsias pedagogikos studijas. Šalčininkuose dirbo fizikos mokytojų ir vienoje kompanijoje projektų vadovu.

K. Kergė buvo aistringas keliautojas, autostopu aplankė pusę pasaulio. Kelionės jam padėjo atrasti ir savo pašaukimą – prieš metus jaunuolis atsisveikino su pasaulietinėmis pareigomis ir įstojo į kunigų seminariją.

Artimųjų šiuo metu laukia nemaloni, bet būtina procedūra – keliauti į Altajaus kraštą ir atpažinti kūną. Tai ne tik dvasiškai sekinanti, bet ir labai brangi kelionė. Todėl šeimos draugai, Joniškėlio miesto bendruomenė prašo Kergių šeimą paremti finansiškai.

Pinigus galima atnešti į Joniškėlio miesto biblioteką arba padaryti bankinį pavedimą:

gavėjas – Egidijus Kergė, sąskaitos Nr. – LT287300010072712789, paskirtis – „auka“.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.