Press "Enter" to skip to content

Ambicinga moteris nežada sustoti

Liepos pabaigoje – rugpjūčio pradžioje karatė kyokushin sportininkai rinkosi į tradicinę stovyklą Palangoje, Monciškėse, poilsio namuose „Raganė“. Kasmet į ją atvyksta apie 800 sportininkų iš visos Lietuvos karatė kyokushin klubų. Pirmąją stovyklos savaitę šio japonų kovos meno įgūdžius tobulino 12 metų ir jaunesni sportininkai, antrąją savaitę juos keitė 12–16 metų amžiaus jaunuoliai ir merginos, o trečioji savaitė buvo skirta 16 metų ir vyresnio amžiaus sportininkams.

Stovykloje organizuojamos ne tik treniruotės. Rengiami įvairūs seminarai, atvyksta svečių iš užsienio šalių. Tai puiki proga susipažinti su kovos menų technikos naujovėmis, pasidalinti patirtimi ir, žinoma, kelti savo kvaliikaciją. Be to, ši stovykla yra vienintelė vieta, kurioje sportininkams suteikiama galimybė laikyti juodojo diržo kvaliikacinius reikalavimus atitinkantį egzaminą.

Šiemet Pasvalio karatė kyokushin klubui „Kamuido“ stovykloje atstovavo jo vadovas 1 DAN juodo diržo meistras Gintaras Kazilionis ir 4 kyu rangą turėjusi sportininkė iš Meškalaukio, Joniškėlio Igno Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokyklos neformaliojo švietimo organizatorė Vaida Šeškienė. Savaitę trukusiose treniruotėse Vaida stipriai patobulino kovos techniką, išklausė teisėjų seminarą bei dalyvavo kituose stovyklos renginiuose. Beveik tris valandas tęsėsi diržų gynimo ir kvaliikacijos kėlimo egzaminas. Reiklūs instruktoriai vertino sportininkų mokomąją bei kovos techniką. Du vaikus auginanti V. Šeškienė puikiai įvykdė visus egzamino reikalavimus, dalyvavo 10 kovų ir įgijo teisę ryšėti žalią diržą su ruda juostele (3 kyu). Telefonu kalbinta meškalaukietė tvirtino, kad tai tikrai ne paskutinė jos stotelė karatė kyokushin rangų lentelėje. „Pirmiausia noriu padėkoti savo šeimai – vyrui ir vaikams. Jie išleidžia mane į stovyklas, treniruotes, egzaminus. Artimiausių žmonių moralinė parama yra labai svarbi“, – sakė V. Šeškienė.

„Jau tapo tradicija dalyvauti minėtoje stovykloje. Tai kartu ir sunkus darbas, bet, kaip sakoma, apie mūsų pasirinkimą: lengvas kelias – ne mums. Šaunu, kad Vaida patobulino karatė kyokushin kovos techniką ir dar vienu laipteliu pakilo šio kovos meno rangų sistemoje“, – džiaugėsi G. Kazilionis.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.