Bandelės su saliamiu ir mocarelos suriu

16 bandelių tešlai pagaminti reikės:

400 g. miltų

100 ml. pieno

50 ml. vandens

50 g. sviesto

1 valgomojo šaukšto cukraus

11 g. sausų mielių

Žiupsnelio druskos

Įdarui:

16 griežinėlių saliami dešros

16 mocarelos sūrio kubelių (150 g.)

8 arbatinių šaukštelių pomidorų padažo

Aptepti:

1 kiaušinio

50 ml. pieno

Pirmiausia aktyvuojame mieles: puodelyje su maždaug 37 laipsnių temperatūros šiltumo vandeniu ištirpiname valgomąjį šaukštą cukraus ir suberiame mieles. Atsargiai išmaišome ir paliekame maždaug 5 minutėms, kad suputotų. Dubenyje persijojame dalį miltų ir sumaišome su aktyvuotomis mielėmis. Puode pašildome pieną maždaug iki 37 laipsnių šiltumo ir pilame į tešlą, išlydome sviestą, jį atvėsiname ir supilame į tešlą. Suberiame likusius miltus ir minkome tešlą. Jei teša labai sunkiai minkosi galima papildomai įberti miltų, bet ne per daug. Uždengiame ir šiltoje vietoje 30 minučių paliekame iškilti.

Tešlą padaliname į 16 gabalėlių. Padarome paplotėlius, kuriuos kiekvieną patepame pomidorų padažu po pusę arbatinio šaukštelio ant viršaus dedame griežinėlį saliami dešros ir kubelį mocarelos sūrio. Ir formuojame bandelę. Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos vieną šalia kitos. Paliekame 10-15 minučių pastovėti kambario temperatūroje, kad šiek tiek pakiltų.

Suformuotas ir kiek pakilusias bandeles aptepame kiaušinio ir pieno plakiniu. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 18-20 minučių.

Iškepusias bandeles atsargiai išimame iš orkaitės ir sudedame į indą.

lifelorjuslogo

Daugiau puikių receptų rasite: life.lorjus.com    

Komentuoti su „Facebook “

You May Also Like

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *