Press "Enter" to skip to content

Skalių kalnas sulauks atnaujinimo

Paskutinę gegužės dieną mūsų rajone lankėsi Valstybės saugomų teritorijų tarnybos prie Aplinkos ministerijos atstovai. Jų viešnagės tikslas – aptarti pradėto įgyvendinti projekto „Kraštovaizdžio vertybių apsauga ir pritaikymas pažinti (I)“ eigą. Pagal šį Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansuojamą projektą 2018–2019 metais bus rengiami ir įgyvendinami 58-ių valstybės saugomų gamtos paveldo objektų tvarkymo projektai. Į jų sąrašą papuolė penki Pasvalio rajone esantys objektai: Skalių kalno atodanga, Žalsvasis šaltinis, Daujėnų bažnyčios šventoriaus liepa, Moliūnų ir Žadeikonių ąžuolai. Susitikę su rajono Savivaldybės mero pavaduotoju Povilu Balčiūnu, administracijos direktoriaus pavaduotoju Pauliumi Petkevičiumi, Vietinio ūkio ir plėtros skyriaus kraštovaizdžio specialiste Joana Grincevičiene, Savivaldybės vyriausiuoju architektu Kęstučiu Klivečka, Valstybės saugomų teritorijų tarnybos atstovai kalbėjosi apie galimus saugomų objektų tvarkymo būdus.

Buvo aplankyti visi penki minėti Pasvalio krašto gamtos paveldo objektai, tartasi, kokiu būdu būtų geriausia išsaugoti šiuos unikalius gamtos kūrinius, kartu padarant juos kuo patrauklesnius lankytojams. Prie kai kurių ketinama statyti apsaugines tvoreles, bus atnaujinami takeliai ir laiptai, galbūt įrengiamos aikštelės piknikams bei mašinoms.

Minimam projektui įgyvendinti būtinos lėšos bus skirtos iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų (85 proc.) ir Valstybės biudžeto (15 proc).

Valstybės saugomų teritorijų tarnyba pirmuosius panašius projektus įgyvendino jau 2004 metais, o vienas iš jų – Anykščių medžių lajų takas. Tikimasi, jog netrukus bus galima džiaugtis ir atnaujintais mūsų rajone esančiais gamtos paveldo objektais, o tai padės į Pasvalio kraštą privilioti daugiau turistų.

www.darbs.lt

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.