Press "Enter" to skip to content

Šalis jau gegužės mėnesį rinksis naują prezidentą


Gegužės 12-a diena Lietuvos bus ypatinga. Šalyje bus renkamas naujas prezidentas, kadangi baigiasi antrasis dabartinės šalies vadovės Dalios Grybauskaitės kadencijos turas.

Šiame straipsnyje trumpai supažindinsime su visais devyniais kandidatais, kurie jau visai netrukus sieks tapti pirmuoju žmogumi valstybėje.

Gitanas Nausėda. Labai gerai žinomas šalies ekonomistas Gitanas Nausėda nusprendė siekti prezidento posto. G. Nausėda pasitraukė iš jį išgarsinusio SEB banko ir pradėjo politinę karjerą tik prieš keletą mėnesių. Panašu, kad kol kas ji tikrai sėkminga, kadangi būtent šis kandidatas ilgą laiką yra ryškus reitingų favoritas. Būtent jam parankiausios yra ir statymų prognozės.

Saulius Skvernelis. Šiuo metu ministro pirmininkas užimantis S. Skvernelis taip pat nusprendė siekti prezidento posto. Šio politiko reitingai dabar yra žemesni, nei prieš dvejus metus vykusius Seimo rinkimus, tačiau jis vis tiek laikomas vienu realiausių pretendentų į prezidento postą.

Ingrida Šimonytė. Buvusi Finansų ministrė Tėvynės Sąjungos-Lietuvos Krikščionių demokratų partijoje laimėjo vidinius rinkimus prieš diplomatą Vygaudą Ušacką ir oficialiai tapo partijos remiama kandidate. I. Šimonytės reitingai taip pat labai aukšti, tačiau baiminamasi, kad jai gali būti sunku pavergti ne konservatorių elektoratą. Kita vertus lažybų bendrovė TopSport spėja, kad ji turėtų patekti į antrąjį turą.

Arvydas Juozaitis. Filosofas kurį dauguma geriausiai atsimena dar iš sąjūdžio laikų. Tuomet jis buvo išties žinomas žmogus Lietuvoje, bet aktyviai politinėje veikloje nedalyvavo. Dabar A. Juozaitis grįžo ir aktyviai siekia prezidento posto.

Naglis Puteikis. Tai kandidatas kuris dažniausiai dalyvauja įvairiuose rinkimuose. Pavyzdžiui, šiemet jis jau siekė ir Vilniaus mero posto. N. Puteikiui kol kas itin ryškių pergalių rinkimuose pasiekti nepavyksta, tačiau šis politikas tikrai turi savo auditoriją ir rinkėją.

Valentinas Mazuronis. Europos parlamentaras vienas iš pirmųjų pranešė apie tai, kad sieks prezidento posto. Tiesa, jam reitingai šiuo metu nieko gero nežada. Politologai spėja, kad jo galimybės rinkimuose tik simbolinės.

Mindaugas Puidokas. Buvęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys – jauniausias posto siekiantis kandidatas. M. Puidokas rinkimų greičiausiai nelaimės, tačiau jam dar tik 40 metų, todėl šią asmenybę politiniame žemėlapyje greičiausiai galėsime matyti dar ilgai.

Valdemaras Tomaševskis.
Lenkų partijos šalyje lyderis darbuojasi Europos parlamente ir taip pat siekia prezidento posto. V. Tomaševskio reitingai taip pat nėra labai aukšti, bet nemenka dalis Lietuvos lenkų bendruomenės jį tikrai palaiko.

Vytenis Povilas Andriukaits. Lietuvos socialdemokratų partija į rinkimus delegavo vieną iš savo lyderių V. Andriukaitį. Prieš kurį laiką šis kandidatas dar galėjo neatrodyti, kaip itin rimtas pretendentas nugalėti, bet po puikaus partijos pasirodymo tarybų rinkimuose viskas gali keistis. 

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.