Press "Enter" to skip to content

Bagažinių turgelis Joniškėlyje – trumpai, bet gerai!

Vakarų Europoje bei pasaulyje jau ne vieną dešimtmetį populiarūs bagažinių turgūs pamažu braunasi ir į lietuvių gyvenimą. Tradicija savaitgaliais susirinkti ir tiesiai iš automobilio prekiauti nebereikalingais daiktais, knygomis ar net antikvarinėmis retenybėmis gaji ir didžiuosiuose mūsų šalies miestuose. Kas bent kartą yra dalyvavę tokiame renginyje, žino, kad tai nėra komercinio pobūdžio veikla, o labiau bendravimo ir laisvalaikio praleidimo forma. 

Šią smagią atrakciją praeitą sekmadienį nusprendė išbandyti ir Joniškėlio miesto bendruomenės nariai, pakvietę pardavėjus ir pirkėjus į pirmą kartą organizuojamą „Bagažinių turgelį“. 

Kaip sakė organizatoriai – rezultatas pranoko visus lūkesčius. Šalia Joniškėlio Švč. Trejybės bažnyčios (ši vieta pasirinkta todėl, kad dėl vykdomų tilto per Mažupę statybos darbų čia susiformavęs laikinas akligatvis) susirinko daugiau negu trys dešimtys parduoti, mainyti ar dovanoti savo daiktus pasiryžusių tautiečių. Iš jų ne mažiau kaip du trečdaliai ne tik kad pirmą kartą dalyvavo tokiame renginyje, bet ir kažką viešai pardavinėjo. 

Todėl nenuostabu, jog viena vaškietė iš strioko, jog pirmą kartą gyvenime reikės tapti pardavėja, į bagažinių turgelį atvažiavo… iš vakaro. Negana to, kad mamai būtų drąsiau prekiauti, atsivežė ir savo vaikus… 

Indai ir rankinės, mediniai šaukštai ir ne pirmo naujumo ąsočiai alui (kiek teko matyti – labai paklausi prekė), rūbai ir žaislai, knygos ir dulkių siurbliai, vinilo plokštelės ir kareiviškos gertuvės – viskas vienoje vietoje. 

Kažkas iš namų atitempė Lenino raštus, kurie… buvo parduoti dar nepradėjus krauti ant improvizuoto prekystalio. Iš Valakėlių atvežtos siuvamosios mašinos-spintelės nepavyko parduoti, o aprūdijęs sovietinių laikų generatorius nupirktas akimirksniu. Dešimties penkiolikos metų senumo televizorius su integruotu vaizdo grotuvu buvo iškeistas į vaikišką automobilinę kėdutę.

 Viena ponia atvežė kalną vaikiškų žaislų ir dešimt kilogramų iš vakaro rūkytų lašinukų. Kaip sekėsi dalinti vaikiškas gėrybes, neteko pasidomėti, o štai dar beveik šilti lašiniai nuo prekystalio dingo greičiau nei per penkias minutes… 

Viena jonškėlietė savo vyrui nupirko (pabrėžiu – nupirko, o ne įstatė) gražius briedžio ragus. Ir ne bet kokius – su lemputėmis, šviečiančius! 

Noriai buvo perkami ir ne vienam nostalgiją sukėlę sovietinius laikus menantys aliumininiai laikikliai arbatos stiklinėms. Paprastai tokio daikto net nesugalvotum pirkt… Bet čia juk bagažinių turgelis, čia galioja visiškai kiti dėsniai. Ne pelnas, o emocija, nuotykis, smagiai praleistas laikas. 

Žmonės bendravo, juokėsi, vaišinosi miesto seniūno Donato Dilio tėvų ūkyje surinktu medumi ir tiesiog mėgavosi sekmadieniu. 

O tada trenkė perkūnas, kilo audra, iš dangaus pasipylė liūtis ir visus prekeivius bei pirkėjus išvaikė po namus. Pirmasis Joniškėlio bagažinių turgelis buvo trumpas, bet geras. 

Įkvėpta sėkmės bendruomenė „Bagažinių turgelį“ planuoja pakartoti rugpjūčio 10 d. Karpių dvare vyksiančioje Joniškėlio Respublikos šimtmečio šventėje.

Komentuoti su „Facebook “

3 Comments

  1. odiniai rankinukai odiniai rankinukai 22 birželio, 2022

    esu nukovusi keletą gerų daiktų bagažinių turguje, bet paprastai man sekasi geriau pirkti naujus, nei kuistis tarp senų. o ir nešioti kažkaip maloniau, kai žinau, kad tik mano..

  2. Gerdas Gerdas 30 gegužės, 2021

    Super tie bagažinių turgeliai, bet tokių dalykų, kaip generatorius ar kitos svarbios auto dalys tai nesugalvočiau išdrįsti taip nusipirkti. Jei pirkti, tai tik naujus ir gerus.. https://www.estarteris.lt/generatoriai/

  3. Liepa Liepa 27 kovo, 2021

    Tikrai įdomių dalykų galima rasti. Turbūt todėl ir yra tokie populiarūs bagažinių turgūs. Nors dabar daugumą prekių galima gauti internetu. Namams, jų švarai perku https://www.afterglow.lt/visos-prekes/namams visuomet to paties gamintojo produktus. Bet tokių senesnių daiktų, netgi lobiais juos galima pavadinti, tikrai galima rasti tokiuose turgeliuose.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.