Press "Enter" to skip to content

Dviračiu išbando savo galimybių ribas

Aplink Lietuvą dviračiu – tokio tikslo bei asmeninio rekordo siekia dabar Klaipėdoje gyvenantis narteikietis Martynas Petravičius. Dvidešimt septynerių metų vyras jau trylika dienų mina keliais ir takeliais, vedančiais palei mūsų šalies sieną.

 Užvakar Martynas atmynė ir į gimtuosius Narteikius. 

– Kelionei specialiai nesiruošiau. Neseniai nusipirkau dviratį, ir tai buvo sąmoningas pirkinys, su mintimi, jog kažkur keliausiu. O prieš dvi savaites nubudau ryte ir nusprendžiau, kad noriu apvažiuoti aplink Lietuvą. Sėdau ant dviračio ir išmyniau. Norėjau išbandyti save. Ar sugebėsiu išgyventi vienas gamtoje, ar pavyks įveikti atsiradusias kliūtis, – kelionės pradžią prisimena Martynas. 

Visą mantą, palapinę, rūbus, higienos reikmenis vyras vežasi su savimi. Nakvoja gamtoje, dažniausiai vaizdingose vietose šalia ežerų, upių ar piliakalnių. Pusryčius ir vakarienę gaminasi pats, pietus valgo pakelės kavinėse. 

– Iš planuojamų maždaug 1200 kilometrų įveikta 900. Sunkiausia buvo antrą dieną, kai nubudau ryte ir pajutau, kad po prieš tai dieną patirto neįprasto fizinio krūvio jaučiuosi kaip sulaužytas – skaudėjo rankos, kojos, nugara. Pasidariau iš tėvo kineziterapeuto išmoktą savimasažą, nusiteikiau pozityviai ir leidausi į kelią. 

Iš tiesų tenka sutikti daug labai gerų žmonių. Vieni leidžia įkrauti mobilųjį telefoną, kiti – duoda atsigerti vandens. Sužinoję apie mano kelionės tikslą kai kurie sako, jog esu beprotis, tačiau dauguma linki gero kelio ir sėkmės. Toks žmonių gerumas labai įkvepia. 

„Naturmed“ sveikatingumo centre dirbantis vyras pasakoja, jog žygis jam padėjo naujomis akimis pažvelgti į Lietuvą, atrasti jos grožį. – Niekada negalvojau, kad mūsų krašte yra tokių įspūdingų ežerų. Zarasų kraštas, Sartų, Vištyčio ežerai – unikalūs! O kur dar begalės kitų vietų, kurių pavadinimų net neprisimenu… Matydamas tą grožį, išlaisvini savo sielą ir nugali įvairiausias vidines baimes. Štai viename Šilutės  rajono kaime vietiniai mane gąsdino, kad čia gyvena daug vilkų. Sunkiai tą naktį užmigau, bet paskui susikaupiau ir įtikinau save, jog jei tas vilkas ir ateis, nieko man, gulinčiam palapinėje, nepadarys. Visos mūsų baimės yra galvoje. Tokios kelionės labai gerai išlaisvina. 

Dabar Klaipėdoje gyvenantis narteikietis Martynas Petravičius
dviračiu keliauja aplink Lietuvą.

Martynas tiki, kad Dievas (jei kelyje pasitaiko kryžius ar bažnyčia, jaunas vyras pasimeldžia) laimins jo likusią kelionės dalį ir jis laimingai pasieks Klaipėdą. 

– Nors dabar jaučiu nuovargį, galvoje jau sukasi mintys apie panašią kelionę aplink Europą, o gal net pasaulį. Bet pirmiausia reikia pasiekti šio žygio finišą ir gerai pailsėti.

Komentuoti su „Facebook “

One Comment

  1. Tania Tania 26 birželio, 2022

    Kiek drąsos ir ištvermės jaunas vyrukas savyje sukaupęs! Verta pasimokyti nebijoti daryti tai, ko nori. Galvoju mokytis grožio procedūrų https://sgakademija.lt/mokymai/kursai/ ir pradėti dirbti savo labui, nes samdomas darbas jaučiu, jog visiškai netenkina.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.